Open dag RHC-ZOU (15-10-2011)

Sinds enkele jaren werkt de Cultuurhistorische Commissie van MMN nauw samen met het Historisch Centrum Zuidoost Utrecht (RHC-ZOU) (Website: http://www.rhczuidoostutrecht.nl/ ). Na de gemeentelijke herindeling kwam het archief van de gemeente Maarn bij het RHC-ZOU terecht en in samenwerking met de CHC wordt met name de topografisch historische atlas van Maarn en Maarsbergen opgezet.

Het gaat hierbij om zo'n 2500 foto's die inmiddels zijn geordend, beschreven en gedigitaliseerd. Op termijn zal dit beeldmateriaal via de website van het RHC-ZOU door het publiek geraadpleegd kunnen worden.

Het nieuwe archiefgebouw RHC-ZOU in Wijk bij Duurstede is klaar is en (bijna) alle historische archieven uit de regio zijn deze zomer zijn verhuisd. Het RHC wil graag iedereen de gelegenheid geven om het nieuwe archiefgebouw te bekijken en te zien wat het RHC op historisch gebied in huis heeft en doet. Daarvoor houden ze een open dag op zaterdag 15 oktober van 11.00 tot 16.30 uur.

Behalve rondleidingen in de - anders niet voor publiek toegankelijke - archiefdepots, zijn er diverse andere activiteiten:

  • Er zijn twee restauratiebedrijven waarmee het RHC samenwerkt werken aanwezig.
  • Er is een expositie over de waterschade in 2002 met gerestaureerde archiefstukken.
  • De Vriendenstichting is present.
  • Er wordt informatie en een proefles over genealogie gegeven.
  • Er zijn historische boeken te koop.
  • Historische verenigingen uit de regio geven acte de presence.

Een unieke gelegenheid voor een kijkje in de keuken!

Het RHC-ZOU is gevestigd in het gemeentehuis van Wijk bij Duurstede aan de Karel de Grotestraat 30. Ga voor nadere informatie naar de website.