Tuinenbezoek (11-06-2005)

Het tuinenbezoek in juni 2004 was een groot succes. Tientallen dorpsgenoten bezochten de tuinen van hun mede dorpsbewoners. Hopelijk lukt het in 2005 weer om een aantal tuinen open te stellen. Elke tuinbezitter die met liefde en plezier in zijn of haar tuin werkt is van harte welkom om de tuin aan te melden. U kunt uw tuin aanmelden vanaf april 2005. Ook hierover leest u in de Modderkoning van januari 2005.

Op zaterdag 11 juni a.s. kunt u zes tuinen bezichtigen in Maarsbergen en Maarn. U wordt door de eigenaren van deze tuinen verwacht tussen 10 uur en 15 uur.

Waar kunt u de tuinen vinden?

In Maarsbergen bij:
Frans Verheijen en Mariska Veldhuizen
Vorig jaar was de tijd te kort om alle tuinen goed te bekijken. Daarom wordt op verzoek deze tuin dit jaar weer opengesteld. Zoals Frans vorig jaar al memoreerde is deze tuin een nutstuin waar naast groente en kruiden ook snijbloemen geteeld worden. In deze tuin vindt u onverwachte knusse plekjes met achter in een groot speelterrein voor hun kinderen. Mariska, die schilderes is, heeft buiten ter inzage een documentatiemap met afbeeldingen van haar schilderijen gelegd.

G. van Wolfswinkel
Wij vinden het fijn dat de familie Van Wolfswinkel dit jaar ook hun tuin wil openstellen voor onze leden. 

In Maarn bij:
Familie J. Renkema
De grote voortuin kan vanuit verschillende invalshoeken bekeken worden en laat enkele Japanse elementen zien. Vanaf een verhoging stroomt het water over stenen naar beneden naar de vijver. Rondom deze vijver groeien mossen en planten.

Familie J. van Engelen
Een tuin waar alles mag groeien en bloeien. En waar ook de eigengemaakte beelden een plaatsje hebben gekregen. Tussen de bodembedekkende planten en bij enkele heesters vindt u verschillende zitjes en een vijver.

Familie E. Cappetti
Deze tuin is al eerder opengesteld voor bezichtiging. Elke keer weer is deze tuin een bezichtiging waard. Door zijn dichte beplanting ziet de tuin er zeer natuurlijk uit.

Familie I. Kenny
De eigenaren noemen hun tuin een ecologische mini botanische tuin. U vindt er veel bijzondere planten, struiken en bomen. Een gedeelte is vochtig waardoor er bijzondere moerasplanten groeien en bloeien.