2015: Het jaar van de DAS (04, 08 nov 2015)

Wilt u ook iets meer leren over de natuur en houdt u ervan om in de buitenlucht te genieten van wat de natuur te bieden heeft? Volg dan een minicursus bij Maarn Maarsbergen Natuurlijk in samenwerking met Maarnwijzer.

2015 is het jaar van de das. Drie decennia geleden ging het met de das in Nederland heel slecht, de soort stond op het randje van uitsterven. Na vele inspanningen neemt nu het aantal dassen weer toe, maar toch heeft de das het niet gemakkelijk en blijft de mens de grootste bedreiging.

De das is het grootste roofdier dat in de Nederlandse bossen leeft. Hij is met name 's nachts actief en daardoor maar zelden waargenomen. Op deze cursusavond duiken we in het leven van de das met behulp van veel beeldmateriaal. We zullen zien waar de dassen wonen, wat ze eten en hoe ze zich voortplanten. De zondagochtend daarna gaan we het bos in om in de praktijk te leren over de leefomgeving van de das. De minicursus is opgezet en wordt geleid door twee IVN natuurgidsen.

Wanneer: woensdag 4 november 2015 20.00-22.00 en zondag 8 november (ochtend)
Locatie: woensdag: in de Twee Marken, Tromplein 5 in Maarn
zaterdag: wordt op de cursusavond bekend gemaakt.
Docenten: Roosmarijn Luiken en Dana Bezdickova  (IVN Heuvelrug en Kromme Rijn)
Inlichtingen: Gerda Schregardus 0343431617 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Aanmelden:  verplicht via  www.maarnwijzer.nl
Kosten: leden MMN €5,-; niet leden MMN  €10,-
 

Lees hier het verslag: 2015: Het jaar van de DAS (04, 08 nov 2015)