De natuurwaarden van de Zanderij Maarn (minicursus) 14-09-2016

Wilt u meer leren over de natuur en houdt u ervan om in de buitenlucht te genieten van wat de natuur te bieden heeft? Volg dan een minicursus bij Maarn Maarsbergen Natuurlijk in samenwerking met Maarnwijzer.

Markus Feijen, ecoloog van Stichting het Utrechts Landschap, neemt de deelnemers mee in de boeiende wetenswaardigheden van dit mooie gebied van Maarn.

De Zanderij Maarn is een gebied met een bijzondere geschiedenis, maar ook een hoge natuurwaarde. In 2014 en 2015 heeft er onderzoek plaatsgevonden naar de flora en fauna van het terrein. Het gebied blijkt erg rijk te zijn aan bijzondere  planten en dieren. Bijvoorbeeld zomersneeuw, wilgenhommel, rond wintergroen en kanaaljuffer.

Tijdens de minicursus wordt ingegaan op de soortenrijkdom van de Zanderij. Welke soorten komen voor en waarom komen deze soorten voor? De begrippen groeiplaats, abiotische omstandigheden en successie worden besproken aan de hand van een aantal in de Zanderij voorkomende soorten. Ook de interactie tussen planten en dieren komt aan bod. We eindigen met wat de invloed van beheer is op de soortenrijkdom van het gebied. Tijdens de excursie zullen bovenstaande zaken in het veld bekeken worden.  

Wanneer: Woensdagavond 14/9 2016 20.00-22.00 uur
zaterdagmorgen 17/9 2016 9.30-12.00
Locatie: Donderdagavond: Twee Marken, ruimte Maarnwijzer, Trompplein 5 in Maarn
Zaterdagmorgen: Parkeerplaats Hoek Amersfoortseweg - Bergweg, Maarn
Gastspreker: Markus Feijen ( Ecoloog en werkzaam bij Stichting het Utrechts Landschap)
Begeleiding: Gerda Schregardus (MMN)
Inlichtingen:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 of 06-42074370
Aanmelden verplicht via Maarn Wijzer
Kosten: Leden MMN €5,-; niet leden MMN €10