De geschiedenis van bosbouw in Maarsbergen (minicursus) (2 nov 2016)

Wilt u meer leren over de natuur en houdt u ervan om in de buitenlucht te genieten van wat de natuur te bieden heeft? Volg dan een minicursus bij Maarn Maarsbergen Natuurlijk in samenwerking met Maarnwijzer.

De heer Bob Laporte sr. (geboren 5 maart 1924) heeft veel kennis van de wijze waarop in Maarsbergen in de vorige eeuw bosbouw plaatsvond. Deze kennis heeft hij op schrift gesteld en zijn dochter en schoonzoon hebben deze gebruikt om een lezing voor geïnteresseerden samen te stellen. Centraal staat het verhaal wat het belang van de bosbouw was voor de bedrijfseconomie van, en de sociale structuur op een groot landgoed in Maarsbergen. In de lezing wordt dit verhaal in een ruimer tijds- en gebiedsperspectief geplaatst.

Gekoppeld aan de lezing zal op een andere dag een excursie plaatsvinden. Voor deze excursie is een route ontworpen die het inzicht in de bosbouw op de Utrechtse Heuvelrug verder zal vergroten. In de huidige bossen zijn elementen en structuren te zien waaruit de geschiedenis van de bosbouw is af te lezen. Iedereen die deze lezing en excursie heeft bijgewoond, zal daarna op een andere manier naar de bossen op de Utrechtse Heuvelrug kijken.

Wanneer: Woensdagavond  2/11 2016  20.00-22.00
zaterdagmorgen 5/11 2016 9.30-11.30
Locatie: Woensdagavond: Twee Marken, ruimte Maarnwijzer, Trompplein 5 in Maarn
Zaterdagmorgen: wordt op de cursusavond bekend gemaakt
Gastsprekers: Gonda Laporte  en David Vroon (beiden lid CultuurHistorische Commissie van MMN)
Begeleiding: Gerda Schregardus (MMN)
Inlichtingen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Aanmelden: Verplicht via Maarn Wijzer
Kosten: Leden MMN €5,-; niet leden MMN €10-