Maarn en deze omgeving is mede ontstaan door de ijstijden, de keuterboeren die zich hier vestigden, en de aanleg van spoorlijn.

2022018 Koeheuvels 1920

Wilt u meer weten over het ontstaan en de historie van Maarn? Meld u aan en trek op zondag 13 februari uw wandelschoenen aan.
De (IVN) gidsen uit Maarn Maarsbergen gaan graag met u op stap vanuit het oude centrum van Maarn over de Koeheuvels naar de oude eng en meent.
Na de excursie kijkt u met andere ogen naar de natuur en het landschap

Meer informatie via deze link: Excursie in Maarn

AANMELDEN VERPLICHT

Aanmelden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Let OP, er zijn 2 verschillende starttijden. Geef aan of u wilt starten om 13.30 of 14.00 uur
Aanmelden tot uiterlijk zondag 13 febr. 12.00 uur.
Vol is vol!

20220218 Vogelspeurtocht 001Kom alles te weten over vogels!

Wat eten vogels?20220218 Vogelspeurtocht 002Ga zelf aan de slag met vogelvoer en verwen thuis de tuinvogels.

Hoe bouwen ze een nest?
Test het zelf, is die van jou net zo stevig?

Lees meer op de activiteiten pagina : Vogelspeurtocht

2022018 Koeheuvels 1920

De Heuvelrug is een opvallend geologisch fenomeen en de ‘watermachine’ voor de omringende natte landschappen: een bijzondere geohydrologische combinatie.

Ken jij de ondergrond, de ontstaansgeschiedenis en de huidige (natuur)waarden van de Heuvelrug, Maarn en Maarsbergen?

Gratis digitale lezing door Maarn Maarsbergen Natuurlijk
Dinsdag 18 januari 2022
20.00 - 21.30 uur
Zoomlink: https://us06web.zoom.us/j/89861326888 

20220108 FamilieWinterWandelingVanaf 23 december 2021 hangt er een leuke wandeling in het sterrenbos op landgoed Maarsbergen. De kinderen zijn vrij: Tijd om de natuur te ontdekken! Het is een speurtocht van ca. 2 km. Volg de sterren. Je komt ook vragen en opdrachten tegen en verzamelt letters voor een woord. Fijne vakantie met lekker buiten bezig zijn!
De ingang van het sterrenbos is op de hoek van de Buursteeg met de Venen, t.o. de BSO

De routebeschrijving en de vragen zijn via de link op te vragen: Winterwandeling

„Het is tijd voor meer biodiversiteit". Onder dit motto presenteerde de werkgroep biodiversiteit van bewonersinitiatief GoedVolk op woensdag 8 december een document aan de lokale politiek, gesteund door een groot aantal maatschappelijke organisaties. Burgemeester Frits Naafs van Utrechtse Heuvelrug nam het manifest namens de gemeente in ontvangst.

door Gerard van Wijk

20211020 Urgenda marjan minnesma deelauto maarn 800Dat is nog eens mooie promotie voor onze Maarnse deelauto van Samen Slim Rijden Heuvelrug!

Het bestuur van MMN heeft in juli 2021  besloten om het prachtige initiatief “Geopark Heuvelrug Gooi en Vecht ”  te ondersteunen en partner te worden.

Op 8 mei 2017 is de Stichting Geopark Heuvelrug Gooi en Vecht officieel opgericht, met als doel de totstandkoming van een Geopark in de regio Heuvelrug, Gooi en Vecht dat voldoet aan de criteria voor aansluiting bij het Unesco European Geopark Networks.

Op deze website staat een nieuwsartikel over  het ontstaan van Maarn-Maarsbergen Natuurlijk.  In dat nieuwsartikel wordt een publicatie uit 1984 genoemd van de heer Bijleveld. 

Tenslotte wordt gemeld dat Jan Bijleveld een artikel over de kamsalamander heeft gepubliceerd in het meinummer van 1984 van het blad De Levende Natuur. 

Voor de geinteresseerden is het betreffende artikel hier opnieuw beschikbaar gesteld: DLN Kamsalamander

Leuk filmpje over het ontstaan van de  Heuvelrug en vanaf minuut 6 vertelt de Maarnse Tjerk Ridder, kunstenaar en opgegroeid in Maarn, een wandeling met zijn ezel en vader over de Koeheuvels.

https://www.rtvutrecht.nl/gemist/uitzending/rtvutrecht/mijn-mooiste-plek/20210828-1625/

kledingruiltasHoe werkt het? De tas wordt bij je thuis bezorgd. Je haalt de kleding eruit die je kan gebruiken. Je kunt ook dameskleding in de tas doen (schoon en heel), als je dat hebt. Dat hoeft niet. Er zitten verschillende maten in de tas. Je geeft de tas binnen 5 dagen door aan de volgende.

Subcategorieën