20240323 Opschoondag logoWe gaan weer aan de slag om zwerfvuil op te ruimen!

 

We hebben twee momenten gepland: 

  • 17 februari onder het viaduct onder het spoor, Amersfoortseweg Maarn om 13 uur.
  • 23 maart 5 meiplein Maarn om 10 uur. Landelijke Opschoondag!

Doe je mee?. Kijk voor meer informatie in de activiteitenkalender

De boswachter Joris Hellevoort verdiept zich in markante bomen en vertelt er prachtige en levendige verhalen over. In zijn boek 'de wortels van ons land' neemt hij je mee op reis naar beroemde bomen in Nederland.

Meer informatie is te vinden in de activiteitenkalender

De gemeente heeft voor een gebiedje ten oosten van Maarsbergen een ontwerp bestemmingsplan ter inzage gelegd waardoor het mogelijk wordt om daar op een agrarisch perceel drie woningen te realiseren. De mogelijkheid voor deze woningen wordt gegeven in het kader van de zogenaamde rood-voor-rood regeling omdat tegelijkertijd, iets verderop, agrarische bedrijfsbebouwing wordt gesloopt.

MMN heeft over dit ontwerp bestemmingsplan een zienswijze ingediend waarin MMN vragen stelt over de toepassing van de genoemde rood-voor-rood regeling, meer aandacht vraagt voor de leefomgeving van de in de buurt aanwezige dassenclan en pleit voor aanvullende regels voor duurzaam bouwen en duurzame tuininrichting.

Zie de volgende link voor de volledige zienswijze: Zienswijze ontwerp bestemmingsplan bij Haarweg Maarsbergen
Voor vragen of toelichting: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op initiatief van een aantal leden hebben Maarn Maarsbergen Natuurlijk (MMN) en de Vereniging Bewonersbelangen Maarn Maarsbergen (VBMM) bij de gemeente aandacht gevraagd voor:
- Het snelheidsregime op de provinciale N-wegen;
- De bereikbaarheid van Maarn en Maarsbergen met het openbaar vervoer.

Zie de volgende link voor de brief die MMN en VBMM hierover hebben geschreven: Brief snelheid N-wegen en OV
Voor vragen of toelichting: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

jouwheuvelrugtuinOp 27 maart 2024 start er een nieuwe cursus ‘Jouw Heuvelrugtuin’ Samen natuurlijk en gebiedseigen leren tuinieren; Tover jouw tuin om tot een Heuvelrugtuin onder begeleiding van heuvelrugtuincoach Barbara van de Sande. Tijdens 5 fysieke bijenkomsten en 5 online e-learning modules.

Meer informatie vind je in de Activiteitenkalender

 

jouwheuvelrugtuinWilt u weten hoe uw tuin een Heuvelrugtuin kan worden en daarmee een steentje bijdraagt aan het versterken van de biodiversiteit en een lint waarlangs insecten, vogels en dieren zich kunnen verplaatsen, voeden en voortplanten? MMN heeft nu een folder. Klik hier