20211020 Urgenda marjan minnesma deelauto maarn 800Dat is nog eens mooie promotie voor onze Maarnse deelauto van Samen Slim Rijden Heuvelrug!

Het bestuur van MMN heeft in juli 2021  besloten om het prachtige initiatief “Geopark Heuvelrug Gooi en Vecht ”  te ondersteunen en partner te worden.

Op 8 mei 2017 is de Stichting Geopark Heuvelrug Gooi en Vecht officieel opgericht, met als doel de totstandkoming van een Geopark in de regio Heuvelrug, Gooi en Vecht dat voldoet aan de criteria voor aansluiting bij het Unesco European Geopark Networks.

Op vrijdag 5 november worden inwoners van Maarn en Maarsbergen uitgenodigd de handen uit de mouwen te steken op landgoed Huis te Maarn. Het voedselbos mag geschoond worden. Jullie zijn van harte welkom van 9.00-12.30 en/of 13.00-16.30. Aanmelden verplicht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Help je mee?

Op deze website staat een nieuwsartikel over  het ontstaan van Maarn-Maarsbergen Natuurlijk.  In dat nieuwsartikel wordt een publicatie uit 1984 genoemd van de heer Bijleveld. 

Tenslotte wordt gemeld dat Jan Bijleveld een artikel over de kamsalamander heeft gepubliceerd in het meinummer van 1984 van het blad De Levende Natuur. 

Voor de geinteresseerden is het betreffende artikel hier opnieuw beschikbaar gesteld: DLN Kamsalamander

Leuk filmpje over het ontstaan van de  Heuvelrug en vanaf minuut 6 vertelt de Maarnse Tjerk Ridder, kunstenaar en opgegroeid in Maarn, een wandeling met zijn ezel en vader over de Koeheuvels.

https://www.rtvutrecht.nl/gemist/uitzending/rtvutrecht/mijn-mooiste-plek/20210828-1625/

Van 4 tot en met 9 oktober is de Week van de Duurzaamheid in Woudenberg.
Onder andere: inspirerende bijeenkomsten over wat je zelf kunt doen, over Heuvelrugtuinen, politiek debat, workshop om zelf een fijnstofmeter te maken.
Via de volgende link het volledige programma: Week_van_de_duurzaamheid_Woudenberg

Van zaterdag 9 tot en met zaterdag 16 oktober 2021 vindt de Week van de Duurzaamheid Zeist plaats. Er zijn 28 verschillende activiteiten voor jong en oud. Op diverse locaties in de gemeente Zeist en online.
Hier kan je het programma lezen: Week_van_de_duurzaamheid_Zeist

kledingruiltasHoe werkt het? De tas wordt bij je thuis bezorgd. Je haalt de kleding eruit die je kan gebruiken. Je kunt ook dameskleding in de tas doen (schoon en heel), als je dat hebt. Dat hoeft niet. Er zitten verschillende maten in de tas. Je geeft de tas binnen 5 dagen door aan de volgende.

Gemeente Utrechtse Heuvelrug organiseert samen met de Omgevingsdienst Regio Utrecht een voorleesactie op de basisscholen. We zijn op zoek naar voorlezers en/of verhalenvertellers die op 8 oktober in een klas een verhaal willen voorlezen of vertellen en daarna met de leerlingen in gesprek gaan over 'Worden wat je wilt' in relatie tot duurzaamheid. Dit duurt bij elkaar ongeveer een uur.

Autodelen 001 800

Update 13 september 2021:
De eerste deelauto is in gebruik genomen!

Aanmelden als abonnementhouder voor de deelauto kan vanaf nu.

De eerste deelauto in Maarn is in gebruik genomen. Verschillende inwoners hebben zich al aangemeld en kunnen op weg. De standplaats op dit moment is bij de Twee Marken aan de Tromplaan.

Aanmelden kan heel eenvoudig vanaf bijgaande link: Aanmelden_deelnemer_deelauto .

Subcategorieën