Jouw Heuvelrugtuin: aantrekkelijk voor jezelf én dieren!

Woon je in een gemeente op en rond Utrechtse Heuvelrug? En wil je weten hoe je van jouw tuin een Heuvelrugtuin kunt maken die aantrekkelijk is voor jou én dieren die leven op de Heuvelrug? Meld je dan aan voor de online bewonersavond op 18 april 2024

Tijdens deze online bewonersavond vertelt boswachter Stéphanie Ijff ons alles over welke dieren er leven op de Heuvelrug en krijg je tips van tuinontwerper Frederike van der Kooij om jouw tuin aantrekkelijk te maken om meer dieren in jouw Heuvelrugtuin te krijgen.

Op dinsdag 23 april is de algemene jaarvergadering van Maarn Maarsbergen Natuurlijk. Je hebt dan ook de primeur van de nieuwe MMN-website en we brengen enkele markante bomen van Maarn en Maarsbergen in beeld.

Zie voor  meer informatie de activiteitenagenda

20240608 onderzoekMogen experts 'kleine beestjes' samen met jou twee uur je tuin onderzoeken?
Ben jij op 8, 9, 11, 12 of 13 juni een dagdeel thuis?
Fijn als 2 tot 5 buurtbewoners bij jou in de tuin mogen meekijken.

Leuk en interessant voor alle inwoners.

Wil je meedoen? Superleuk! Graag een email voor 1 mei naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zie voor meer informatie de Activiteitenkalender

Markante bomen(lanen) zijn opvallend, karakteristiek, kenmerkend, merkwaardig, bijzonder om wat voor reden dan ook, én geven herinneringen. Iedere boom kan om elke beleving markant zijn voor een inwoner. Ongeacht de leeftijd van de boom.

Zondagmiddag 21 april organiseert Maarn Maarsbergen Natuurlijk een leuke diersporen excursie voor groot en klein.

Meer informatie is te lezen in de activiteitenkalender

Excursie Leersumse Veld: Vogels kijken MMN 
10 maart 2024 ; 8.00-10.30 uur
o.l.v. Aat Schaftenaar
Verslag van Ab Voskamp

Op de vroege zondagochtend verzamelden we met z’ n dertienen bij de picknicktafel tegenover de werkschuur van Staats Bos Beheer (SBB). Onder leiding van gids en vogelkenner Aat Schaftenaar trokken we de heide in, op zoek naar de klapekster. Het was een mooie ochtend en in de bosranden klonken de liedjes van roodborst, vink, winterkoning en koolmees. Een groepje staartmezen trok hoppend van boom tot boom even met ons op. In een grove dennenbosje zat een kuifmees.