In Maarn en Maarsbergen gingen zaterdagochtend 18 maart tientallen enthousiaste kinderen en volwassenen op pad met prikstokken en vuilniszakken vanaf het 5 meiplein. Daar stonden al prachtige boom-kunstwerken van afval die door leerlingen van groep 8 Van basisschool De Ladder en de Meent zijn gemaakt ter ere van het veertigjarig jubileum van Maarn Maarsbergen Natuurlijk (MMN).20230318 verslag prikken en pimpen 01

Het ridderpad begint al vorm te krijgen. Het pad komt in het sterrenbos van landgoed Maarsbergen, tegenover sportvereniging SVMM. De subsidie is verkregen bij het KIEM fonds. Er zijn 10 opdrachtenborden gemaakt, die vorm gegeven worden door Designstudijo. Het verhaal gaat over ridder Fulco, die allerlei avonturen meemaakt. Er komt een blote voeten pad in. Ook worden er 10 dieren verstopt, zodat de kinderen kunnen zoeken. Op 7 juni om 14 uur is de officiële opening in het sterrenbos.

Op 18 maart is het landelijke Opschoondag; dan gaan heel veel mensen zwerfvuil opruimen in hun omgeving (Landelijke Opschoondag (nederlandschoon.nl). Maarn Maarsbergen Natuurlijk (MMN) organiseert ieder jaar met groep 8 van de basisscholen een zwerfvuilactie rond de opschoondag.

MMN 40jaar klDit jaar gaan we iets heel speciaals doen ter ere van het veertigjarig jubileum van MMN. We gaan op 17 maart met groep 8 van de Ladder en de Meent een mooi kunstwerk maken met afval! Op 18 maart komt het op het 5 mei plein te staan tijdens de zwerfvuil dorpsactie en maken we het kunstwerk af met verzameld afval van die dag.

20230623 hangmatHet word steeds leuker in Maarn en Maarsbergen. Er is een Dorpscafe, een Moestuin en een Spruit café.

Om dat geluk te vieren organiseren wij samen de tweede editie van het mini festival Bij de Buren in de Tuin.

Lees meer :  Mini-festival “Bij de buren in de tuin”

20230512 ExpeditieAchtertuin goudoogdaasNatuur vind je niet alleen in het bos of tijdens een wandeling op de hei. In tuinen en zelfs op balkons leven honderden, zelfs duizenden, verschillende soorten planten en dieren. Omdat de terreintjes klein zijn, zijn die dierlijke bewoners dat ook, en daardoor zien we ze vaak over het hoofd. Met het project Expeditie Achtertuin willen we bewoners de mogelijkheid bieden hun achtertuin samen met deskundigen te gaan ontdekken.

Op 24 juni 2023 gaat stichting Taxon Foundation met inwoners in juni aan de slag in de tuinen in Maarn en Maarsbergen. Meer informatie :  Expeditie achtertuin