20181208 Presentatie MaarnSpoorOp zaterdag 14 september, Open Monumentendag, is ook het voormalige raadhuis in Maarn van 9.30 tot 13 uur geopend voor publiek. U kunt de geheel gerestaureerde zolder bekijken waar u de hele morgen ontvangen wordt met gastvrij kopje koffie (gratis), daarvoor dient u twee trappen te betreden. 

Tevens is er een expositie over de geschiedenis van Maarsbergen, verzorgd door de Cultuur Historische Commissie van Maarn Maarsbergen Natuurlijk.     

Om 10 uur is er een presentatie van twee eigenaars van het raadhuis: architectenbureau A&R10 (souterrain) en de stichting Vrienden Raadhuis Maarn (zolder, voorplein en bordes). A&R10 zal een voor de open monumentendag toepasselijk verhaal houden “Historie is ContiNU” en de stichting zal een levendig beeld schetsen van het bijna 100 jaar oude en nog steeds originele Royal Eijsbouts uurwerk in het raadhuis. Na de presentatie van ongeveer een half uur is er gelegenheid om het uurwerk in werking te zien en vervolgens in het souterrain te ervaren hoe A&R10 in de praktijk de verborgen potentie van monumenten zichtbaar maakt. Om 11.30 uur is er een herhaling van de presentatie tevens gevolgd door de gelegenheid om rond te kijken en te luisteren naar een uitleg over het uurwerk en het werk van A&R10 over het zichtbaar maken van de verborgen potentie van monumenten.

20190914 OpenZolder VoormaligRaadhuis 001

Voor meer informatie zie de websites van de drie eigenaars van het raadhuis: aenr10.nl (souterrain), raadhuismaarn.nl (beletage) en svrm.nl (zolder).

De zolder is bereikbaar via twee trappen.

De zolder is elke tweede zaterdag van de maand van 10 tot 12.30 uur open voor iedere belangstellende.