20181208 Presentatie MaarnSpoorOp zaterdag 12 oktober is het voormalige raadhuis in Maarn van 10 tot 12.30 uur geopend voor publiek. U kunt de geheel gerestaureerde zolder bekijken waar u de hele morgen ontvangen wordt met gastvrij kopje koffie (gratis), daarvoor dient u twee trappen te betreden.

Tevens is er een expositie over de geschiedenis van Maarsbergen, verzorgd door de Cultuur Historische Commissie van Maarn Maarsbergen Natuurlijk.

Om 11 uur is er een foto-presentatie door Rien van Dam-Baggen getiteld “Het menselijke aspect in het landschap rond Maarn”. Als lid van Fotokring Heuvelrug werkt Rien aan een langlopend project over de invloed van de mens in het landschap, waarvoor ze onder meer foto's maakte in en om Maarn/Maarsbergen. Weekblad De Kaap heeft daar wel eens wat van laten zien. Wat haar daarbij vooral interesseerde was (en is) wat de mens met zijn omgeving doet. Foto's van landschappen gericht op de ethiek van het landschap waren naar haar idee daarvoor te weinig informatief en zo legde ze zich steeds meer toe op het vastleggen van menselijke aspecten in het landschap. In verschillende series kwamen hierbij diverse menselijke elementen aan bod, zoals bijvoorbeeld in de serie "oude schuurtjes en opstallen ", of de serie "voeder- en drinkbakken", beide gefotografeerd in het landschap. Langzamerhand ging het steeds meer over "leven en werken op het platteland", de was die buiten hangt, hoe het erf eruit ziet, welke nevenactiviteiten de boer ontplooit naast het boerenbedrijf tot en met hoe de mens aan het werk is op en rond de boerderij.

 20191012 OpenzolderRaadhuisMaarn

In haar presentatie geeft Rien met herkenbare en afwisselende fotoseries een overzicht van hoe het menselijke aspect in het landschap er hier in de omgeving van Maarn/Maarsbergen uitziet.

De zolder is bereikbaar via twee trappen.

De zolder is elke tweede zaterdag van de maand van 10 tot 12.30 uur open voor iedere belangstellende.