20220629 modderdagproefjesKom je ook lekker aanmodderen?!

Proejfes in de modder 50dingen.jpg
Maak een modderschilderij
Rommelen met  modder

Lees meer informatie bij de activiteiten :Modderdag

20220401 50dingenboek 01Welke dingen herinner jij je als volwassene uit je kindertijd? In bomen klimmen, boomhutten bouwen, naar water graven, vuurtje stoken, …. misschien wel te veel om op de noemen. Waar staan klimbomen, waar kun je kikkers vangen, waar…… Het buiten-doe-boek is een stimulans voor de kinderen om naar buiten te gaan, de natuur te ontdekken en te beleven. En later mooie verhalen aan hun kinderen vertellen. Wie wil dit niet?

Nieuwe Datum vastgesteld : 23 feb 2022 !!

20220218 Vogelspeurtocht 001Kom alles te weten over vogels!

Wat eten vogels?20220218 Vogelspeurtocht 002Ga zelf aan de slag met vogelvoer en verwen thuis de tuinvogels.

Hoe bouwen ze een nest?
Test het zelf, is die van jou net zo stevig?

Lees meer op de activiteiten pagina : Vogelspeurtocht

20220108 FamilieWinterWandelingVanaf 23 december 2021 hangt er een leuke wandeling in het sterrenbos op landgoed Maarsbergen. De kinderen zijn vrij: Tijd om de natuur te ontdekken! Het is een speurtocht van ca. 2 km. Volg de sterren. Je komt ook vragen en opdrachten tegen en verzamelt letters voor een woord. Fijne vakantie met lekker buiten bezig zijn!
De ingang van het sterrenbos is op de hoek van de Buursteeg met de Venen, t.o. de BSO

De routebeschrijving en de vragen zijn via de link op te vragen: Winterwandeling

Speciaal voor alle kinderen die van avontuur in de natuur houden, hebben wij een leuke en spannende speurtocht gemaakt die je samen met een volwassene kunt doen in Maarn.

Klik hier om de Voorjaarsspeurtocht te downloaden.

Je start bij de moestuin op het Trompplein en loopt een rondje in de buurt waarbij je allerlei leuke vragen en opdrachten over de natuur onderweg krijgt. Je kunt hem printen of, nog beter,  digitaal op de telefoon doen, veel succes en plezier!
We vinden het leuk om jullie tips en tops te horen, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

“Slootje springen, een vuurtje stoken of in een boom klimmen... Veel kinderen hebben dat nog nooit gedaan! Is het belangrijk om te doen? Ja! Want van buiten bezig zijn, word je vrolijker en wat je daar leert, leer je nergens anders.”