Op zaterdag 30 sept viert MMNatuurlijk met de inwoners het 40-jarig lustrum in de Twee Marken.
Een feestelijke happening voor jong en oud!

Programma Lustrum 40 jaar MMN

Vanaf 13.30 Welkom in de Twee Marken

 Meer informatie in de: Activiteiten agenda

Samen natuurlijk en gebiedseigen leren tuinieren; Tover jouw tuin om tot een Heuvelrugtuin onder begeleiding van heuvelrugtuincoach Barbara van de Sande. Tijdens 6 fysieke bijenkomsten en 5 online e-learning modules.

Op 12 mei kwam Luc Hoogenstein naar Maarn om bij de Buren in de Twee Marken te vertellen over zijn boek: “Mijn 1000 soorten tuin”. Er waren meerdere kinderen en een handje vol volwassen aanwezig. Voor dat de lezing begon startten we eerst buiten de Twee Marken op zoek naar soorten.

En jawel hoor, we waren nog geen stap de deur uit of we hadden succes. Luc verzette een plantenpot en natuurlijk kwamen daar de eerste diertjes tevoorschijn kruipen. Pissebedden, kevers, rupsen, regenwormen, binnen de kortste keren hadden we al meerdere soorten ontdekt.

Op 27 maart gingen 13 cursisten enthousiast aan de slag om hun tuin natuurvriendelijker te maken. Inheemse planten, insecten, vogels, kleine dieren en het regenwater van het dak zijn nu welkom in deze tuinen.

Een traditie wordt in ere hersteld!
We maken sen mooie wandeling met bezoek aan verrassende plekjes in het bos, aan de zuidzijde van Maarn.
Bij Landgoed Huis te Maarn krijgen we een kop koffie/thee.

Meer informatie in de activiteitenagenda

20230429 JouwHeuvelrugtuinPlantenactieScoor drie wilde & inheemse planten voor slechts €10,00!

In het weekend van 29 april organiseert het project Heuvelrugtuinen in samenwerking met deelnemende tuincentra een mooie kortingsactie op het wild & inheemse plantenassortiment. Heuvelrugtuiniers kopen dat weekend 3 planten voor maar €10,00*.

Voor meer informatie kijk je bij de Activiteiten