20240323 Opschoondag logoWe gaan weer aan de slag om zwerfvuil op te ruimen!

 

We hebben twee momenten gepland: 

  • 17 februari onder het viaduct onder het spoor, Amersfoortseweg Maarn om 13 uur.
  • 23 maart 5 meiplein Maarn om 10 uur. Landelijke Opschoondag!

Doe je mee?. Kijk voor meer informatie in de activiteitenkalender

In Maarn en Maarsbergen gingen zaterdagochtend 18 maart tientallen enthousiaste kinderen en volwassenen op pad met prikstokken en vuilniszakken vanaf het 5 meiplein. Daar stonden al prachtige boom-kunstwerken van afval die door leerlingen van groep 8 Van basisschool De Ladder en de Meent zijn gemaakt ter ere van het veertigjarig jubileum van Maarn Maarsbergen Natuurlijk (MMN).20230318 verslag prikken en pimpen 01

Op 18 maart is het landelijke Opschoondag; dan gaan heel veel mensen zwerfvuil opruimen in hun omgeving (Landelijke Opschoondag (nederlandschoon.nl). Maarn Maarsbergen Natuurlijk (MMN) organiseert ieder jaar met groep 8 van de basisscholen een zwerfvuilactie rond de opschoondag.

MMN 40jaar klDit jaar gaan we iets heel speciaals doen ter ere van het veertigjarig jubileum van MMN. We gaan op 17 maart met groep 8 van de Ladder en de Meent een mooi kunstwerk maken met afval! Op 18 maart komt het op het 5 mei plein te staan tijdens de zwerfvuil dorpsactie en maken we het kunstwerk af met verzameld afval van die dag.

Vanwege de corona-beperkingen vindt de Landelijke Opschoondag dit jaar in aangepaste vorm plaats.
Daarom de volgende oproep van de Werkgroep Zwerfvuil van Maarn Maarsbergen Natuurlijk:

Ga op zaterdagmorgen 20 maart alleen of met één maatje op weg naar zwerfvuil, en haal dat weg!

20180324 OpschoondagBeste dorpsgenoten, zaterdag 24 maart is de Landelijke Opschoondag. MaarnMaarsbergenNatuurlijk doet deze keer weer mee.

Komt u ook helpen? (Groot)ouders met kinderen zijn ook van harte welkom.

U houdt toch ook van een schoon dorp zonder afval op straat en in de berm? Om onze dorpskernen Maarn en Maarsbergen schoon te houden, hebben vrijwilligers en MMNatuurlijk  het initiatief genomen om een opschoondag in Maarn en Maarsbergen te organiseren.
Kom op zaterdag 28 maart om half 10 naar het 5 Meiplein in het centrum van Maarn om de handen met een prikstok uit de mouwen te gaan steken. Iedereen kan meehelpen en is van het harte welkom. Het is een gezellig gebeuren.

 

We beginnen met koffie en koek en daarna gaan de vestjes aan, nemen we de prikstok ter hand en gaan aan de slag tot ongeveer 12.00 uur. Heerlijk samen een ochtend bezig zijn en de bermen in Maarn  en Maarsbergen worden weer schoon.
Inlichtingen bij Nel ter Kuile ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of Bertjan Sneller (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)