Nu is het er dan toch van gekomen. Ik heb me kandidaat gesteld om de lezingen en excursies van Maarn-Maarsbergen Natuurlijk te organiseren. Ook wil ik een steentje bijdragen aan het bestuurswerk om te zorgen dat de groene natuurwaarden in onze dorpskernen behouden blijven en waar mogelijk versterkt worden.  Ik heb er zin in en hoop samen met mensen met passie voor de natuur boeiende avonden en excursies op het programma aan te bieden. Het samen beleven, ervaren en kennis opdoen staat centraal. Hieronder stel ik mij kort voor.

Mijn naam is Gerda Schregardus-Heuff. Ruim vijftig jaar geleden ben ik geboren in Maarn. De Koeheuvels waren de speelplek in mijn jeugdjaren. Mijn man en ik wonen nu al weer meer dan 18 jaar met veel plezier in Maarsbergen en genieten van onze heerlijke achtertuin met uitzicht op de weilanden. Fietsen, wandelen en (hard)lopen in de buitenlucht geeft mij energie. Ook ga ik graag op stap met mijn fototoestel of ben ik lekker bezig in de tuin. Door de jaren heen hebben we veel mooie, actieve verre reizen mogen maken en kennis gemaakt met veel culturen.

In het basisonderwijs besteedde ik als leerkracht veel aandacht aan biologie en nam de natuur graag de klas in. In 2008 ben ik vrijwilliger geworden bij Natuurmonumenten in de Kaapse Bossen en begeleid ik (school) excursies. Om mijn natuurkennis te vergroten heb ik met veel plezier de natuurgidsencursus van de IVN in Amersfoort gevolgd. Op dit moment maak ik deel uit van het cursusteam van deze cursus en leiden we weer 28 nieuwe natuurgidsen op.

Verder werk ik drie dagen in de week voor het Landelijk Platform EMG. Dit is een kennisnetwerk voor ouders en professionals die betrokken zijn bij ernstig meervoudige gehandicapten (EMG). Ook onderneem ik eigen activiteiten, zie hiervoor mijn website www.soy-yo.nl

Ik hoop u te ontmoeten als excursieleider of als deelnemer bij de lezingen of andere activiteiten. Heeft u suggesties, tips of wensen, laat mij dit dan even weten.

door: Gerda Schregardus