Wie in het voorjaar wel eens vroeg buiten komt kan getuige zijn van een prachtig gratis concert. Want in die tijd begint er vanaf het eerste licht een koor van vogels te zingen. Meestal zijn de zanglijster en de roodborst de eerste, gevolgd door de merel en daarna soms meer dan twintig andere soorten.

Heeft u zich ook wel eens afgevraagd welke vogels je dan allemaal tegelijk hoort? Ga dan mee met de vroege zangvogelexcursie op zaterdag 19 april. In deze tijd van het jaar zingen de standvogels die de winter in eigen land hebben doorgebracht, maar zijn ook veel vogels die in Afrika overwinterd hebben, alweer terug.

We verzamelen om 5.45 uur bij restaurant ‘t Vosje. Vandaar lopen we onder leiding van Aat Schaftenaar, die alle vogelgeluiden moeiteloos op naam brengt, een rondje over landgoed Anderstein. In dit afwisselende landschap kunnen we veel verschillende soorten zangvogels beluisteren zoals zwartkop, tjiftjaf, zanglijster, vink en fitis. Misschien horen we de ratel van de braamsluiper, het nasale pjeh van de matkop of de uilachtige zang van de holenduif.

Klik hier voor het verslag: Vroege Vogelexcursie