Op woensdag 15 april gaan we opnieuw het gebouw van het Wereld Natuur Fonds (WNF) te Zeist bekijken. We hadden vorig jaar teveel aanmeldingen en we hopen dat degenen die toen niet mee konden nu wel van de partij kunnen zijn.

Het WNF gebouw is niet zomaar een kantoorgebouw, het is een gebouwplus! Het is een gerenoveerd gebouw, herrezen op de nog goed bruikbare basis van een oud laboratorium. Het gebouw is volledig opgenomen in het landschap en biedt ook ruimte aan allerlei dieren. Voor vogels zoals gierzwaluwen zijn gaten gemaakt in de oostgevel, maar ze kunnen ook terecht in nestjes aan de onderkant van het vergadergebouw.

De oude pompkelder is geschikt gemaakt voor de grootoorvleermuis en de watervleermuis. Ook aan dwergvleermuizen en laatvliegers is gedacht. De warmtekrachtkoppeling werkt op de niet-fossiele brandstof koolzaadolie. De warmtepomp maakt gebruik van de warmte en koude van de aarde. Op het dak staan zonnecollectoren en 250 zonnepanelen. Er zou nog veel meer te vertellen zijn over dit bijzondere gebouw!

Verzamelen: De Twee Marken, Trompplein 5 te Maarn.
Vertrek: Om 15.30 uur; we rijden zoveel mogelijk met elkaar mee.
Deelname: Maximaal 15 personen.
Opgeven bij: Per e-mail bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Jeltje Bijleveld, tel. 0343-442203.