Bij dezen wijs ik de leden van MMN op de mogelijkheden om dit najaar deel te nemen aan een bronstexcursie waarbij u burlende edelherten kunt waarnemen. Dit kan bijvoorbeeld in de Oostvaardersplassen.

Tijdige aanmelding is noodzakelijk, telefonisch bij de heer G.W. Mol, telefoon 0320-254585. Op de zaterdagen 18 en 25 september en 2, 9 en 16 oktober 2010 starten de excursies om 14.00 uur in het bezoekerscentrum aan de Kitsweg 1, 8218 AA Lelystad. De excursie bestaat uit een twee uur durende rondrit in het gebied van de Oostvaardersplassen.

Het gaat hierbij om individueel te boeken excursies, de prijs is € 15,00 per persoon. Vergeet vooral niet om warme (regen-)kleding, een verrekijker en/of een fototoestel mee te nemen. Alle avondexcursies voor groepen zijn in die periode overigens al volgeboekt.

Een tweede mogelijkheid om dit oergebeuren waar te nemen is op de Veluwe. Zie hiervoor de website van het Natuurcentrum Veluwe www.natuurcentrumveluwe.nl, het onderdeel 'activiteiten'. Vanaf 7 tot en met 19 september zijn vele mogelijkheden om vanaf 18.00 uur de herten waar te nemen. Er is een 'bronsttocht' mogelijk’ voor € 6,00 per persoon, kinderen tussen 6-12 jaar € 4,50. Iedereen kan zich hiervoor via de website aanmelden. Ook op de website van Staatsbosbeheer kunt u het nodige lezen over dit natuurverschijnsel.