Voor de zesde keer de donkerste nacht in Nederland!

Bericht van de Natuur en Milieufederatie Utrecht:

Beste mensen,

Dit jaar organiseren de Provinciale Milieufederaties en stichting Natuur en Milieu voor de zesde keer de Nacht van de Nacht op 30 oktober. Ook dit jaar gaan we gemeenten weer benaderen om verlichtingsbeleid te maken en mee te doen aan de Nacht van de Nacht.

Om mensen te bereiken en bij de Nacht te betrekken is het idee is om voorafgaand aan de Nacht de Nationale Sterrentelling voor publiek te organiseren. Als we er geld voor kunnen werven en het door kan gaan kunnen mensen in hun eigen woonomgeving op een makkelijke manier het aantal zichtbare sterren nagaan. Hoe meer sterren er te zien zijn hoe donkerder het gebied. Zodra daar meer bekend over is zullen we jullie hierover informeren. Natuurlijk staan vooral de publieksactiviteiten centraal tijdens de Nacht van de Nacht.

Doe ook mee!

In 2009 waren er in de provincie Utrecht op 21 locaties nachtactiviteiten georganiseerd, het aantal groeit nog steeds (in 2008 16). Ondanks de regen trokken landelijk ruim 18 duizend mensen, waaronder veel kinderen, er in het donker op uit tijdens de 5e Nacht van de Nacht. Ze namen deel aan een recordaantal van 300 'duistere' evenementen, verspreid over alle provincies. Ook doofden 120 gemeenten en tientallen bedrijven samen duizenden lampen. De Dom, Euromast, de Zaanse Schans en alle vestigingen van IKEA stonden in het donker, samen met honderden kantoren, kerken, bruggen, torens en monumenten. Dat komt zeker ook doordat de Nacht van de Nacht veel landelijke publiciteit krijgt en een begrip begint te worden. Daarom hopen we dat er dit jaar ook weer veel organisaties meedoen aan de Nacht.

Aanmelden van een activiteit kan bij Angelique Erkelens, coördinator Nacht van de Nacht in de provincie Utrecht, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 030-2567 351. Na aanmelding houd ik je graag op de hoogte!

Wat doet de NMU?

De NMU coördineert de publiciteit rondom de Nacht van de Nacht in de provincie Utrecht en stemt dat af met de landelijke publiciteit.
Website www.nachtvandenacht.nl: op de website worden alle activiteiten en de nieuwtjes geplaatst. Ook geeft de website veel achtergrondinformatie.

Met vriendelijke groet,
Angelique Erkelens
Coördinator Nacht van de Nacht in de provincie Utrecht