Lezing en Discussie over:

Ondertunneling van het spoor bij Maarsbergen

en

Het Groenstructuurplan van gemeente Utrechtse Heuvelrug

De vereniging Maarn-Maarsbergen Natuurlijk zet zich in om de natuur - en cultuurwaarden in de dorpskernen Maarn en Maarsbergen te behouden en te versterken. Hieronder vallen twee dossiers waarover we meer duidelijkheid naar leden en geïnteresseerde inwoners willen geven. Graag willen wij u uitleggen welke belangen er op het spel staan en op welke manier MMN invulling geeft aan het bewaken van deze belangen.

Wij stellen de volgende twee onderwerpen aan de orde:

De ondertunneling van het spoor bij Maarsbergen.

Een spoortunnel wordt aangelegd in de directe omgeving van drie rijksmonumenten en een natuurgebied met zeer hoge natuurwaarden. MMN is mee gaan denken over hoe hier een zorgvuldige inpassing zou kunnen komen. We zijn hierover in gesprek met Prorail en hebben een plan klaarliggen dat tot de verbeelding spreekt.

Het Groenstructuurplan van de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

De gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft een plan opgesteld waarin bepaald wordt hoe het groenbeheer binnen de dorpskernen in de gemeente er de komende twintig jaar uit gaat zien. Dit plan hebben wij resoluut naar de prullenbak verwezen! Dat is nogal iets. Waarom we deze keuze hebben gemaakt en nu voet bij stuk houden leggen we graag aan u uit.

Richard Zweekhorst (voorzitter van MMN) zal op beide onderwerpen een toelichting geven, waarna u volop de gelegenheid krijgt uw mening of zienswijze kenbaar te maken. Als vereniging willen we graag de mening van leden en geïnteresseerden weten om daarna effectiever actie te kunnen nemen.

Dorpshuis De Twee Marken
Donderdag 15 december 2011
Aanvang 20 uur, zaal open vanaf 19.30 uur
NB: Alleen toegang na aanmelding via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.