In Maarn komen veel verschillende soorten vogels voor. Over een paar maanden zullen ze weer te horen zijn bij zonsopkomst. Zo wordt rond 10 april ook de bonte vliegenvanger weer terug verwacht uit Afrika. (bron: www.vogelvisie.nl). Om te weten welke vogels u kunt horen, organiseert Maarn-Maarsbergen Natuurlijk een wandeling met de titel ‘Wat hoor ik in Maarn? Luisteren en Kijken naar vogels in Maarn’.

De deelnemers zullen worden begeleid door Aat Schaftenaar (bekend van Wintergasten kijken). Hij zal ons vertellen wat we horen en hoe we de verschillende vogels kunnen onderscheiden. We starten ’s ochtends vroeg, omdat we dan de meeste vogels zullen horen. We verzamelen bij de Koeheuvels en we lopen langs de rand van het dorp (Ted Visserweg, Planetenbaan) naar de koffie op de Beeklaan. Deze wandeling is bijzonder geschikt voor volwassenen en ook voor kinderen onder begeleiding van een volwassene.

Datum: Zaterdag 14 april 2012
Aantal deelnemers: Minimaal 6, maximaal 20
Tijd en plaats: Verzamelen om 06.15 uur, bij de Koeheuvels in Maarn
Informatie en aanmelden: Michiel Keizer (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
Voorbereiding: Warme kleding en (zo mogelijk) een verrekijker meenemen.