Klik op de afbeelding voor een vergrotingDe werkgroep landschapsbeheer start het werkseizoen bij De Kolk in Maarsbergen (Spoorlaan) op zaterdag 10 november 2012 van 9.00 tot 12.00 uur.

Het werk bestaat uit het zagen van elzen, wilgen en hazelaar enz. We voorkomen hiermee dat er te veel schaduw op het water komt. Vooral voor de amfibieën die hier leven is het van belang dat er voldoende licht blijft en de zon de kolken voldoende kan verwarmen in het voorjaar Wat dan weer gunstig is voor de voortplanting van deze amfibieën waaronder ook de kamsalamander (ook wel genoemd: modderkoning).

Wij zorgen voor gereedschap, handschoenen enz Jeltje zorgt weer dat wij ook koffie krijgen (met wat erbij ... ??). Als u behalve goede kleding en schoenen of laarzen ook een goed humeur meebrengt dan kan het een mooie ochtend worden! Mocht u zelf een kniptang of zaag hebben, neem deze dan mee.

In verband met de koffie is het handig als we weten hoeveel mensen allemaal komen, dus als je wilt komen - stuur even een mailtje aan: Kees van Lambalgen. Via ditzelfde e-mailadres kunt u ook inlichtingen vragen.

Om vast te noteren - de volgende werkdagen (wilgen knotten) zijn op de zaterdagen 26 januari en 23 februari 2013.