In vervolg op de lezing van de heer Karelse over eendenkooien gaan we op zaterdagmiddag 4 juni een kijkje nemen in de eendenkooi tussen Tienhoven en Hollandse Rading. De eendenkooi is eigendom van de Vereniging Natuurmonumenten. De kooi ligt in een bos van 6 hectare rondom een kooiwed, omgeven door weiland en moerasbos. De eendenkooi is cultuur- en natuurhistorisch en landschappelijk van groot belang. Ook voor deze excursie zijn de leden van de jeugdnatuurgroep van harte welkom.
Door het slechte weer begin juni is het bezoek aan de eendenkooi in Breukelerveen afgezegd. Gelukkig hebben we een datum kunnen prikken in het najaar om alsnog een kijkje te nemen in de eendenkooi. De eendenkooi is eigendom van de Vereniging Natuurmonumenten die bezig is met de restauratie van de kooi.
We rijden met elkaar mee naar Hollandsche Rading. Nadat wij de auto’s hebben geparkeerd lopen we in vijftien minuten naar de eendenkooi waar de vrijwilligers van Natuurmonumenten ons opwachten. Het kan erg drassig kan zijn, trek daarom waterbestendig schoeisel aan.

Datum: 01-10-2005
Tijd: 13.00 uur
Start: Op het parkeerterrein van het dorpshuis De Twee Marken. We rijden zoveel mogelijk met elkaar mee naar Hollandsche Rading.
Kosten: Een vrijwillige bijdrage tb.v. de restauratie van de eendenkooi. Verrekening van de meerijdkosten
Aanmelden: Bij Jeltje Bijleveld, tel.: 0343-442203 en Annelies Wiersma, tel.: 0343-441475