Voor de zevende keer de donkerste nacht in Nederland!

Bericht van de Natuur en Milieufederatie Utrecht:

Beste mensen,

Dit jaar organiseren de Natuur en Milieufederaties en stichting Natuur en Milieu voor de zevende keer de Nacht van de Nacht op zaterdagavond 29 oktober. Ook dit jaar gaan we gemeenten weer benaderen om verlichtingsbeleid te maken en mee te doen aan de Nacht van de Nacht.

Om mensen te bereiken en bij de Nacht te betrekken organiseren we rondom de Nacht van de Nacht een nationale publieke lichthinder inventarisatie. Mensen kunnen op www.nachtvandenacht.nl lichthinder melden: waar bij hen in de buurt is er te veel licht? En uiteraard staan vooral de publieks-activiteiten centraal tijdens de Nacht van de Nacht.

Doe ook mee!

In 2010 zijn er in de provincie Utrecht op 15 locaties nachtactiviteiten georganiseerd. Landelijk trokken meer dan 25 duizend mensen, onder wie veel kinderen, er in het donker op uit tijdens de zesde Nacht van de Nacht. Ze namen deel aan zo'n 300 'duistere' evenementen, verspreid over alle provincies. Ook doofden 130 gemeenten en meer dan honderd bedrijven samen duizenden lampen. De Dom, Euromast, de Zaanse Schans en alle vestigingen van IKEA stonden in het donker, samen met honderden kantoren, kerken, bruggen, torens en monumenten. Dat komt zeker ook doordat de Nacht van de Nacht veel landelijke publiciteit krijgt en een begrip begint te worden. Daarom hopen we dat er dit jaar ook weer veel organisaties meedoen aan de Nacht van de Nacht.

Natuur en Milieu Utrecht - Angelique Martens