Het zal u niet ontgaan zijn dat er her en der in onze omgeving palen verrijzen waarop het startpunt van een wandelpad wordt aangegeven met daarnaast een of meer informatieborden. Zij geven informatie over klompenpaden en markeren het begin en de route van de paden. Het aanleggen van deze klompenpaden is een van de activiteiten van het Landschapsbeheer Utrecht.

Het doel is om zoveel mogelijk historische voetpaden zoals kerkenpaden, jaagpaden, tiendwegen en hessenwegen te herstellen en weer zichtbaar te maken. Als groene linten in het landschap zijn deze voetpaden zowel ecologisch, recreatief en cultuurhistorisch interessant.
Inmiddels zijn er in onze regio al veel klompenpaden aangelegd en er volgen er nog meer.

 

De projectleider Klompenpaden van het Landschapsbeheer Utrecht is mevrouw Evelien Kenbeek. Met behulp van een powerpointpresentatie vertelt zij over het ontstaan van het project. Zij doet uit de doeken wat er allemaal komt kijken bij het aanleggen van een klompenpad. Dat vooral de samenwerking met landeigenaren en met gemeente- en provinciebesturen cruciaal is bij het realiseren van een pad zal u niet verwonderen. Maar ook de kennis over oude paden die vaak aanwezig is bij leden van dorps- en natuurverenigingen is onmisbaar.

U kunt meer informatie over klompenpaden vinden op de website van Landschapsbeheer Utrecht.

Plaats: Dorpshuis De Twee Marken
Tijd: 20:00 uur
Kosten: Leden € 1.50 en niet-leden € 3,00
Informatie: Annelies Wiersma 0343-441475 e-mail:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.