Op de heuvelflank ten oosten van Nijmegen ligt het prachtig gelegen Informatiecentrum Nederlands Cultuurlandschap, het enige informatiecentrum dat geheel is gewijd aan het Nederlandse agrarische landschap. Het Informatiecentrum heeft veel te bieden, binnen, buiten en verder. Om te beginnen is er het Madurodam van het landschap: elf miniatuurlandschappen die de verscheidenheid aan oorspronkelijke Nederlandse landschappen in hun volle glorie laten zien.

Binnen is een uitgebreide tentoonstelling te zien en kom je oog in oog te staan met dieren van een gezond boerenland, zoals dassen en boomkikkers. Je vindt er informatie over de herontdekking van ons landschap, per fiets, wandelend of over water. In zijn functie van landschapscoördinator is Kees hier nauw bij betrokken.

Naast het Informatiecentrum is in het dal 'Palland' te zien hoe door de geschiedenis heen mensen hun erf, weides, akkers en boomgaarden met levend hout afscheidden. Vlechtheggen, houtwallen, holle wegen en graften zijn er te zien temidden van weides, akkers en boomgaarden. Het gebied staat bekend om zijn rijke flora, waaronder een aantal zeer zeldzame planten, zoals orchideeën, sleutelbloemen en rapunzels. Tijdens de wandeling heeft u een adembenemend mooi uitzicht over het Rijndal, met in de verte de Veluwezoom en de Duitse Elterberg.

Bron van de tekst is de website van het Nederlands Cultuurlandschap: www.nederlandscultuurlandschap.nl.

Datum: zaterdag 22 april 2007
Tijd: 09.00 uur - 14.00 uur
Plaats: Vertrek vanaf de parkeerplaats van De Twee Marken in Maarn
U kunt met de routebeschrijving op de website uw route berekenen.
Kosten: De entree bedraagt € 4,-. p.p. In het informatiecentrum is (tegen een vrijwillige bijdrage) koffie en thee verkrijgbaar.
Aanmelden: Jeltje Bijleveld tel. 442203 of bij Annelies Wiersma tel. 441475
Om zoveel mogelijk met elkaar mee te kunnen rijden, dient u zich aan te melden.