De actie Steenbreek in de Gemeente Utrechtse Heuvelrug was een succes en MMN heeft deze actie ondersteund in Maarn en Maarsbergen. Bij de kwekerijen in de onze gemeente zijn 1300 stenen ingeleverd. Dat zijn heel wat plantjes voor de bijen. In de bibliotheek is door de MMN werkgroep “Kind en Natuur” een kindermiddag georganiseerd rond de Bij. De imker, Marjolein van der Valk, vertelde enthousiast over haar bijen en de kinderen waren onder de indruk.

 Daarna zijn er prachtige bijen geknutseld van elzenpropjes, lariksappeltjes of papier. Het was volle bak in de bibliotheek met 40 kinderen. 
      

Bij “Boek en Koek” werd ook aandacht besteed aan deze actie door de natuurboeken in de etalage; informatie op de leestafel en gratis zakjes zaad bij de kassa. Door de BSO’s werden we met open armen ontvangen en hebben we aandacht kunnen besteden aan de noodzaak van bloemen voor de bijen en vlinders. De BSO’s hebben beloofd met de kinderen de zaadjes te gaan zaaien. En hopelijk hebben de kinderen in de tuin ook een plekje kunnen vinden voor de zaadjes.

 Hopelijk zien we in juni, juli, augustus de bloemen bloeien en genieten de bijen van al dit lekkers! En planten brengen verkoeling in de tuin en houden de regen vast.

Kunnen er bij u nog een paar tegels uit of wilt u met uw tuin aan de slag? In het najaar wordt er een cursus “Tuinreservaten” georganiseerd. Voor met informatie Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.