E-mailadres

Online lezing: Ontstaan van de Utrechtse Heuvelrug

Titel:
Online lezing: Ontstaan van de Utrechtse Heuvelrug
Wanneer:
di, 18. januari 2022, 20:00 u - 21:30 u
Categorie:
Jaaragenda

Omschrijving

De Heuvelrug is een opvallend geologisch fenomeen en de ‘watermachine’ voor de omringende natte landschappen: een bijzondere geohydrologische combinatie.

Ken jij de ondergrond, de ontstaansgeschiedenis en de huidige (natuur)waarden van de Heuvelrug, Maarn en Maarsbergen?

Dinsdag 18 januari 2022
20.00 - 21.30 uur
Zoomlink: https://us06web.zoom.us/j/89861326888 
Deelname is gratis 

2022018 GeoparkUHkaart 1000

Kees de Heer - geoparkgids bij IVN Amersfoort - gaat in op de bijzondere aardkundige waarden in onze directe omgeving en manieren waarop deze te bezoeken en beleven zijn.

De Stichting Geopark Heuvelrug Gooi en Vecht zet zich in om de Unesco status ‘Geopark’ te verwerven voor deze stuwwal tussen de Grebbeberg en het Gooimeer. Niet alleen om aardkundige waarden veilig te stellen, maar ook om het verhaal, de ontstaansgeschiedenis naar boven te halen en uit te dragen naar bewoners en bezoekers. Daar wordt al volop aan gewerkt met steun van veel natuurorganisaties waaronder Maarn Maarsbergen Natuurlijk.

Als de coronamaatregelen het mogelijk maken, organiseert MMNatuurlijk in januari of februari een excursie om de theorie van “Ken jij de ondergrond?” op de Koeheuvels e.o. in praktijk te brengen..

contactpersoon Gerda Schregardus Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.