E-mailadres

Afkoppelen regenwater. Doe je mee?

Titel:
Afkoppelen regenwater. Doe je mee?
Wanneer:
za, 8. oktober 2022
Categorie:
Jaaragenda

Omschrijving

Regenwaterafkoppelen

Aan de slag met het afkoppelen van regenpijpen en water in de tuin
Kom 8 oktober naar de praktijkdag in Maarn

De kans is groot dat water via jouw regenpijpen direct in het riool belandt. Zonde! Want dat betekent dat schoon regenwater wordt gemengd met afvalwater en wordt afgevoerd. Dit terwijl het opvangen van regenwater in je tuin juist zo belangrijk en nuttig is: voor je tuin, voor tegengaan van overstroming van het riool en voor ons grondwaterpeil. Daarom: Aan de slag met afkoppelen!

20221008 AfkoppelenRegenwaterMaar hoe? Dat legt Lanny Olie uit tijdens de praktijkdag op 8 oktober. Ze laat zien hoe je de regenpijp afkoppelt met een afkoppelsetje, die je tijdens de praktijkdag gelijk kan aanschaffen. Daarnaast laat ze op vier adressen in Maarn zien wat handige manieren zijn om het regenwater in je tuin weg te laten lopen. Een stroompje, een vijver, een regenton… het komt allemaal aan bod.
Kom daarom een kijkje nemen en meld aan. Inwoner van Amerongen? In november zal ook daar een praktijkdag worden georganiseerd.
De praktijkdag wordt georganiseerd door Maarn Maarsbergen Natuurlijk en maakt onderdeel uit van Jouw Heuvelrugtuin.

Aanmelden via  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

cartoonist: Koen Olie