E-mailadres

Luc Hoogenstein met "op expeditie in de tuin"

Titel:
Luc Hoogenstein met "op expeditie in de tuin"
Wanneer:
vr, 12. mei 2023
Categorie:
Jaaragenda

Omschrijving

20230512 ExpeditieAchtertuinNatuur vind je niet alleen in het bos of tijdens een wandeling op de hei. In tuinen en zelfs op balkons leven honderden, zelfs duizenden, verschillende soorten planten en dieren. Omdat de terreintjes klein zijn, zijn die dierlijke bewoners dat ook, en daardoor zien we ze vaak over het hoofd. Met het project Expeditie Achtertuin willen we bewoners de mogelijkheid bieden hun achtertuin samen met deskundigen te gaan ontdekken.

We starten:

  • Met een lezing + onderzoek rondom de Twee Marken met Luc Hoogenstein.
    Na de enthousiaste lezing van Luc gaan we rondom de Twee Marken op zoek naar planten en kleine dieren. Hoeveel soorten gaan we vinden?
  • Op vrijdagavond 12 mei start 19.00 uur 
  • Voor jong en oud 
  • Bij de Buren i.s.m. Boek&Koek 
    Kom jij ook naar de Buren in de Twee Marken? Aanmelden is niet nodig.

Luc is bioloog en verveelde zich tijdens de coronatijd. Hij besloot om alle soorten te tellen in zijn stadstuin in Utrecht en tot zijn verbazing kwam hij op meer dan 1000 soorten. In zijn boek “mijn 1000 soorten tuin” beschrijft hij tips om zelf aan de slag te gaan. 

Ter inspiratie Nieuwsbericht op RTV Utrecht

 

Vervolgens gaat stichting Taxon Foundation met inwoners in juni aan de slag in de tuinen in Maarn en Maarsbergen. Ze nemen een mobiel laboratorium vol buisjes, petrischaaltjes, netten en microscopen mee. Experts leren de deelnemers hoe en waar ze planten en dieren kunnen vinden en helpen met het op naam brengen ervan, zodat zij na die week de kennis en kunde hebben om de natuur rond hun huizen zelf te blijven onderzoeken. Wil je meedoen of informatie? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Aanvang 19.00 bij de Buren in de Twee Marken

 

Zie ook onze facebookpagina https://www.facebook.com/mmnatuurlijk.nl

Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.