E-mailadres

Lezing: Markante en eeuwenoude bomen in Nederland en de Utrechtse Heuvelrug

Titel:
Lezing: Markante en eeuwenoude bomen in Nederland en de Utrechtse Heuvelrug
Wanneer:
di, 14. februari 2023, 20:00 u
Categorie:
Cursus

Omschrijving

Op dinsdagavond 14 februari neemt Joris Hellevoort, boswachter van het Utrechts Landschap, ons mee op een aantrekkelijke en informatieve reis door Nederland naar eeuwenoude bomen met een verhaal.

Aanvang 20.00 uur in de Twee Marken in Maarn

In ons dorp kent u vast wel een markante of bijzondere boom. Bomen zijn markant doordat ze op een bijzondere plek staan, een bijzondere vorm hebben, een uitzonderlijk dikke omvang hebben of gewoon door en speciale herinnering of gebeurtenis.
Boswachter Joris Hellevoort is op zoek gegaan naar markante én beroemde bomen in Nederland en heeft hierover een boek geschreven: ‘De wortels van ons land’. In dit boek beschrijft hij de cultuurgeschiedenis van de 21 beroemdste bomen in Nederland.
Joris Hellevoort doet al meer dan 25 jaar historisch onderzoek. Hij schrijft columns in regionale bladen over zijn werk als boswachter in Utrecht. Naast belangstelling voor de natuur heeft hij ook interesse in het verleden. Met dit boek combineert hij op natuurlijke wijze zijn beide grote liefdes.
Komt u luisteren naar de verhalen over beroemdste bomen van Nederland?
Natuurlijk is er tijd voor vragen en misschien wilt u ook vertellen wat voor u een markante boom is Maarn of Maarsbergen?
Na afloop is er gelegenheid om met Joris in gesprek te gaan en zijn boek te kopen.

Graag aanmelden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Voor MMN leden is de avond gratis, voor niet leden €5,- p.p.
Lidmaatschap MMN €10,- per gezin.
Aanmelden digitale nieuwsbrief MMN

20230214 markantebomen JorisHellevoort


MMN viert haar 40-jarig jubileum en organiseert diverse activiteiten. Eén van de activiteiten is foto’s en verhalen verzamelen van de 40 markantste of meest bijzondere bomen van Maarn/Maarsbergen.
Wie zien graag welke boom u markant of bijzonder vindt. Mail dit naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Voor meer informatie over “De 40 markantste bomen met een verhaal van Maarn/Maarsbergen” klik hier.
Ook foto’s en verhalen over lievelingsbomen van kinderen zijn welkom.