E-mailadres

Open Heuvelrugtuinen Route

Titel:
Open Heuvelrugtuinen Route
Wanneer:
za, 1. juli 2023
Categorie:
Jaaragenda

Omschrijving

Op zaterdag 1 juli 2023 organiseert Stichting GoedVolk e.a. een Open Heuvelrugtuinen Route.
Hiervoor kunnen inwoners zich inschrijven om (elkaars) tuinen te bekijken en de openbare Heuvelrugtuinen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

20230701 open Heuvelrugtuinen 001

Wil je meedoen en je tuin openstellen op 1 juli 2023 van 11.00-15.00, in de dorpen in onze gemeente: Driebergen, Doorn, Leersum, Maarn, Maarsbergen, Amerongen en Overberg? Heb je een tuin waarin natuur, biodiversiteit en een gezonde waterhuishouding een belangrijke rol speelt? Dan past deze tuin helemaal bij de open heuvelrugtuinenroute. Doe je mee?

Graag aanmelden bij Mirjam Zweeden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Als je interesse hebt om mee te helpen of eerst nog vragen hebt, stuur dan s.v.p. even een mailtje naar Mirjam. Als je wilt bellen zet dan je telefoonnummer erbij.

 

Waarom deze route?

Met een Open Heuvelrugtuinen Route willen we inwoners inspireren om stappen te nemen om hun tuin (verder) te verduurzamen en zo mee te doen aan het project ‘Maak van je tuin een Heuvelrugtuin’. Door onze tuin in te richten als Heuvelrugtuin dragen we bij aan het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. www.jouwheuvelrugtuin.nl

20230701 open Heuvelrugtuinen 002

Zoveel verschillende mensen, zoveel verschillende tuinen, ook met duurzame invalshoek en oplossingen voor materiaal gebruik, vergroening en het opvangen van water. Het lijkt ons heel erg leuk en waardevol als in de gemeente Utrechtse Heuvelrug meer inwoners tuinen van elkaar kunnen bekijken én van elkaar kunnen horen wat je allemaal kunt doen om een natuurlijke tuin te realiseren en welke keuzes je maakt. Dat is natuurlijk het mooiste als er veel planten in bloei staan dus gaan we voor de zomer!

Helpers

Er zijn al een paar mensen uit Driebergen, Maarn en Leersum, Amerongen en Doorn die contactpersoon willen zijn en een mooie route willen uitzetten in hun dorp. Maar we hebben nog mensen nodig voor hand- en spandiensten naar wens, in de organisatie. Voor de organisatie zoeken we specifiek nog iemand uit Doorn. We hebben er erg veel zin in!

Goedvolk

GoedVolk is een initiatief van inwoners van de Gemeente Utrechtse Heuvelrug. Wij willen een positieve bijdrage leveren aan de duurzaamheid van de regio. Door de aanwezige talenten te mobiliseren en in te zetten voor thema’s die leven en van belang zijn voor onze samenleving. Iedereen is GoedVolk!.

Maarn Maarsbergen Natuurlijk

MMNatuurlijk is mede- organisator van deze Open Heuvelrugtuinen Route en organiseert ook de cursus Jouw Heuvelrugtuin bij voldoende belangstelling.

Wat is een Heuvelrugtuin?

Een Heuvelrugtuin is een stukje Nationaal Park in je eigen tuin. Een Heuvelrugtuin bestaat voor minstens 60% uit groen, er wordt gifvrij getuinierd, biedt beschutting voor vogels en insecten en je vindt er planten die passen in de omgeving van het Nationaal Park. Daarmee levert je tuin een positieve bijdrage aan het klimaat, de lokale biodiversiteit en voldoende drink- en grondwater. Bestrating in een Heuvelrugtuin is waterdoorlatend, waarbij het regenwater de grond in kan sijpelen en kan worden opgenomen.

Het project Heuvelrugtuinen is een initiatief van Nationaal Park Utrecht Heuvelrug, Natuur en Milieufederatie Utrecht en IVN Natuureducatie.

MMN 40jaar kl jouwheuvelrugtuin Goedvolk
www.mmnatuurlijk.nl www.jouwheuvelrugtuin.nl www.iedereenisgoedvolk.nl