E-mailadres

Filmavond “De wolf” in Maarnse Filmhuis i.s.m. MMNatuurlijk

Titel:
Filmavond “De wolf” in Maarnse Filmhuis i.s.m. MMNatuurlijk
Wanneer:
do, 21. september 2023
Categorie:
Jaaragenda

Omschrijving

Donderdag 21 september 19.45 in de Twee Marken, Maarn

Filmhuis Maarn: “De wolf”, in samenwerking met Maarn Maarsbergen Natuurlijk.

MMNatuurlijk viert dit jaar haar 40 jarig lustrum en dit is een mooie gelegenheid om een natuurfilm te vertonen bij het Filmhuis Maarn in de Twee Marken.

Voorafgaand aan de film geeft Mathilde Klaasse een korte introductie. Zij is vrijwilliger van “Wolven in Nederland”.  Voor degenen die dit willen, gaan we na de film in gesprek over de wolf in Nederland.

Filmavond DeWolfDe wolf is terug in ons land. De een vindt het geweldig, de ander vindt het spannend. Begrijpelijk, want na 150 jaar loopt er weer een groot roofdier rond. Dat zijn we niet gewend. Mensen hebben veel vragen over de wolf. Hoe komt de wolf hier? Hoeveel wolven leven er in ons land en waar zitten ze? Moeten we bang zijn voor de wolf? Kan ik nog wel veilig met mijn hond en mijn kinderen in het bos wandelen?
Wolven in Nederland wil meer kennis over de wolf delen. Kennis leidt tot meer begrip en inzicht. Begrip over het nut van de wolf voor onze ecosystemen. Kennis over hoe we ons vee kunnen beschermen tegen de wolf. En begrip voor elkaars standpunten. Ook na afloop is er gelegenheid om vragen te stellen. Ook kritische vragen zijn meer dan welkom. Tot dan!

Locatie: Dorpshuis “de Twee Marken”, Trompplein 5 Maarn
Aanvang:  19.45 uur
Inloop  vanaf 19.15 uur
Entree:  € 5,=  (contant aan de deur betalen)

Geen pauze tijdens de film
Aanmelden is niet nodig

Nederland, 2022
Regie: Cees van Kempen - iMDB: 7,3