E-mailadres

Expeditie Achtertuin

Titel:
Expeditie Achtertuin
Wanneer:
za, 8. juni 2024 - do, 13. juni 2024
Categorie:
Jaaragenda

Omschrijving

20240608 onderzoek“Op expeditie in jouw achtertuin” met experts en mobiel laboratorium. Ontdek de diversiteit van insecten, pissebedden, mieren, spinnen en andere kleine beestjes. Op de dagen 8,9, 11,12 en 13 juni komen de experts in Maarn en Maarsbergen.

Leuk en interessant voor alle inwoners.

Vorig jaar gingen we met Luc Hoogenstein met volwassenen en kinderen op zoek naar beestjes rondom de Twee Marken. De deelnemers waren verbaasd wat we vonden onder de bloempotten en tussen de bladeren. Nu komen experts van de stichting Taxon Foundation uit Leiden naar Maarn en Maarsbergen om tuinen van inwoners te onderzoeken. Samen met de bewoners van het huis brengen de experts in kaart wat er leeft in jouw tuin.

Ben jij op 8, 9, 11, 12 of 13 juni een dagdeel thuis? Mogen de experts samen met jou twee uur je tuin onderzoeken?
Fijn als 2 tot 5 buurtbewoners bij jou in de tuin mogen meekijken.
Wil je meedoen? Superleuk! Graag dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Taxon Foundation ‘Expeditie Achtertuin'

Met het project ‘Op expeditie in jouw Achtertuin’ in juni 2024 willen we bewoners de mogelijkheid bieden hun achtertuin samen met experts te gaan ontdekken. De experts nemen een mobiel laboratorium vol buisjes, Petri schaaltjes, netten en microscopen mee.
Experts leren de deelnemers hoe je kleine diertjes kunnen vinden en helpen met het op naam brengen ervan, zodat zij na die week de kennis en kunde hebben om de natuur rond hun huizen zelf te blijven onderzoeken.

Dit project is een initiatief van Maarn Maarsbergen Natuurlijk en GoedVolk. En wordt financieel mogelijk gemaakt door de subsidie ‘biodiversiteit’ van de Gemeente Utrechtse Heuvelrug.

20240608 vlinder op aster