E-mailadres

Excursie op Nationale Archeologiedagen

Titel:
Excursie op Nationale Archeologiedagen
Wanneer:
za, 12. oktober 2019, 13:30 u - 16:00 u
Categorie:
Jaaragenda

Omschrijving

De archeologische- en historische geheimen van de Kaapse Bossen.

Iedereen kent de Utrechtse Heuvelrug als een uitgestrekt bosgebied waar je plezierig kunt wandelen, fietsen, mountainbiken en paardrijden maar dat er in de bossen ook veel archeologische- en historische overblijfselen te zien zijn, is veel minder bekend.

Grafheuvels komen u misschien nog wel vaag bekend voor maar er valt veel meer te zien, zoals ijs- en sneeuwsmeltwaterdalen, schaapsdriften, historische wegen en ( kerke)paden, historische  bos- en akkerwallen, raatakkers ( zgn. Celtic Fields), karrensporen uit de late middeleeuwen, eikenhakhoutpercelen etc. Iedere periode en gebruiker heeft hier in de afgelopen eeuwen z’n sporen achter gelaten.

In het kader van de Nationale Archeologiedagen 2019  kunt u op 12 oktober onder deskundige leiding van archeoloog Annemarie Luksen én gespecialiseerde gidsen van Natuurmonumenten hiermee kennis maken.

Op zaterdag 12 oktober 2019 ontvangen wij u graag om 13.30 uur op de Parkeerplaats Groene Entree Kaapse Bossen te Doorn ( ingang naast Leersumse straatweg 5 Doorn). Na een welkom en een korte inleiding worden groepen van ongeveer 15 personen geformeerd. Onder leiding van een gids gaat u de bossen in van de  Utrechtse Heuvelrug voor een excursie van ongeveer 2,5 uur. Bij de diverse items wordt ter plekke uitleg gegeven.

Praktische gegevens:

  • Wandelschoenen
  • Gezien onderwerp, duur van de excursie en geaccidenteerd terrein: minder geschikt voor jonge kinderen en mensen slecht ter been.
  • Kosten van € 5 pp in cash graag  ter plekke voldoen
  • Aanmelding en vragen: bij de gids van Natuurmonumenten Rien Thomassen ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
  • Aanmelden en deelname : in volgorde van aanmelding ( groepsgrootte van max. 45, bij overschrijving wordt er een nieuwe excursie georganiseerd op een nieuwe datum).

Deze unieke excursie is een gezamenlijk initiatief van de Archeologische Dienst van de Gemeente Utrechtse Heuvelrug, de Vereniging Natuurmonumenten  locatie Kaapse Bossen en anderen.