Update 09 februari 2023:
De Maarnse deelauto is nu volledig elektrisch!

Lang gewacht

Na lang wachten was het vandaag dan zover:
Met de nieuwe, volledig elektrische deelauto, de Opel Mokka-e, hebben we de spiksplinternieuwe laadpaal bij de Twee Marken in Maarn in gebruik kunnen nemen! Hiermee is de hybride deelauto vervangen door een volledig elektrische deelauto.

Planning, netcapaciteit en materiaaltekort zorgden voor uitstel bij het plaatsen van de laadpaal. Geen afstel, zo bleek vandaag. Vol enthousiasme hebben we allemaal een proefritje gemaakt, met meteen ook nieuwe deelnemers in de groep!

Klaar voor de volgende deelauto(’s)

En we hebben graag nóg meer deelnemers, zodat we uit kunnen breiden naar 2 deelauto’s in Maarn: 1 in Maarn-noord en 1 in -zuid! Want ook in Maarn-zuid is een laadpaal geplaatst. Ook zouden we graag willen uitbreiden naar Maarsbergen waar ook een laadpaal beschikbaar is.

Waarom autodelen?

Staat jouw auto ook best vaak ongebruikt voor de deur? Of heb je geen auto, maar zou je er af en toe wel eentje willen gebruiken? Misschien is autodelen dan iets voor jou! Door een auto te delen, vermijden we onnodig autobezit, besparen we kosten, gaan we zuiniger om met grondstoffen en rijden we bewuster. Stilstaande auto's zorgen ook nog eens voor parkeerdruk.

Aanmelden:

Autodelen 004 800De Maarnse deelauto is een initiatief van Maarn Maarsbergen Natuurlijk en  Heuvelrug Energie.
Het autodelen doen we lokaal, in Maarn & Maarsbergen samen met elkaar. We maken gebruik van auto's, kennis en het platform van  MobiGo & MobiCoop uit Zeist. Daarom zie je die namen ook voorbij komen als je je aanmeldt als abonnementhouder. Zij hebben 45 deelauto’s operationeel, inclusief een transportbus en auto’s met extra grote accu, die je ook kunt reserveren!

Als je je hebt aangemeld kun je via de gebruikers-app de auto reserveren.
Zo af en toe stemmen de deelnemers het gebruik onder elkaar af via een WhatsApp groep. Samen proberen we een beetje flexibel te zijn als dat kan, soms ook met het uitlenen van een eigen auto, zoals dat past binnen ons dorp!
Samen maken we er onze deelauto van. Als jij rijdt, is het jouw auto!

Autodelers in Maarn kunnen ook gebruik maken van een aantal e-deelauto’s in Doorn, (binnenkort) Driebergen, Austerlitz en Zeist.
Voor vakanties zijn extra deelauto’s beschikbaar.

Aanmelden kan heel eenvoudig vanaf bijgaande link: Aanmelden_deelnemer_deelauto .

Twijfel je nog?

Ook vanuit de organisatie krijg je extra flexibiliteit. Na de eerste periode van 3 maanden, heb je een opzegtermijn van 1 maand. Probeer het eens uit met het 3 maanden probeerabonnement.

Wat kost autodelen?

Autodelen 003 800Hierbij de mogelijke abonnementsvormen:

Het probeerabonnement

  • 3 maanden € 25 per maand met 6 uur rijtegoed
  • € 0,30 per km
  • Ben je meer uren op pad in de maand dan betaal je € 4 per uur.
  • Na 3 maanden kies je voor een van de onderstaande abonnementen of kun je opzeggen.

Je mag ook meteen al kiezen voor een van deze abonnementen:

  • Basis:         € 10 p mnd | € 5,- per uur | € 0,35 per km
  • Voordeel:    € 30 p mnd | € 3,70 per uur | € 0,29 per km
  • Plus:          € 60 p mnd | € 2,75 per uur | € 0,24 per km

Gebruik je de auto voor een groot deel van de dag? Daar heb je het dagtarief voor en dan betaal je 10x het uurtarief.

Voor huisgenoten hebben we het ‘huisgenotenabonnement’ van €5 per maand.
Alle tarieven zijn inclusief opladen van de elektrische auto (en natuurlijk onderhoud en reparatie). Bij schade die jij hebt veroorzaakt, geldt een eigen risico van € 300.
MobiGo is zelf een coöperatie. Daar kun je lid van worden waarmee je korting krijgt op je gebruik. Meer weten? Kijk op www.MobiCoop.nl

Meer informatie nodig?

Mail ons op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor vragen of meer informatie.