Update 17 juli 2023:
Tweede elektrische auto in Maarn!

Vanaf 1 juli is er een tweede gloednieuwe elektrische deelauto in Maarn- zuid, aan de Wethouder de Bruinlaan ( tussen De Wingerd en Acacialaan) . Het is een DS3, E-tense. De andere auto, een Opel Mokka, staat bij het dorpshuis. Voor maar 10 euro per maand ben je lid en kun je de auto lenen.

De deelauto is een iniatief van Maarn Maarsbergen Natuurlijk en een samenwerking met MobiGo. Zij hebben ook in Zeist, Austerlitz en Doorn deelauto’s, die je ook kunt lenen. Daar staat ook auto’s met trekhaak en een busje. Je kunt tegenwoordig ook een auto voor een weekend of een vakantieperiode huren.

Om er extra auto’s bij te krijgen is er kapitaal nodig, daarom is er een coöperatie, waaraan je kan deelnemen. Vanaf 250 euro ben je mede-eigenaar van MobiGo. Je krijgt dan o.a. korting op het lenen van de auto. Als je duurzaamheid een warm hart toedraagt, is dit een mooi iniatief om het gebruik van deelauto’s mogelijk te maken. MobiGo heeft nu 50 elektrische deelauto’s en leent nu ook elektrische volkswagenbusjes uit. Kijk voor mee info op https://platform.eyevestor.com/eyeventures/NL_MOC

Klaar voor de volgende deelauto(’s)

En we hebben graag nóg meer deelnemers, zodat we uit kunnen breiden naar 2 deelauto’s in Maarn: 1 in Maarn-noord en 1 in -zuid! Want ook in Maarn-zuid is een laadpaal geplaatst. Ook zouden we graag willen uitbreiden naar Maarsbergen waar ook een laadpaal beschikbaar is.

Waarom autodelen?

Staat jouw auto ook best vaak ongebruikt voor de deur? Of heb je geen auto, maar zou je er af en toe wel eentje willen gebruiken? Misschien is autodelen dan iets voor jou! Door een auto te delen, vermijden we onnodig autobezit, besparen we kosten, gaan we zuiniger om met grondstoffen en rijden we bewuster. Stilstaande auto's zorgen ook nog eens voor parkeerdruk.

Aanmelden:

Autodelen 004 800De Maarnse deelauto is een initiatief van Maarn Maarsbergen Natuurlijk en  Heuvelrug Energie.
Het autodelen doen we lokaal, in Maarn & Maarsbergen samen met elkaar. We maken gebruik van auto's, kennis en het platform van  MobiGo & MobiCoop uit Zeist. Daarom zie je die namen ook voorbij komen als je je aanmeldt als abonnementhouder. Zij hebben 45 deelauto’s operationeel, inclusief een transportbus en auto’s met extra grote accu, die je ook kunt reserveren!

Als je je hebt aangemeld kun je via de gebruikers-app de auto reserveren.
Zo af en toe stemmen de deelnemers het gebruik onder elkaar af via een WhatsApp groep. Samen proberen we een beetje flexibel te zijn als dat kan, soms ook met het uitlenen van een eigen auto, zoals dat past binnen ons dorp!
Samen maken we er onze deelauto van. Als jij rijdt, is het jouw auto!

Autodelers in Maarn kunnen ook gebruik maken van een aantal e-deelauto’s in Doorn, (binnenkort) Driebergen, Austerlitz en Zeist.
Voor vakanties zijn extra deelauto’s beschikbaar.

Aanmelden kan heel eenvoudig vanaf bijgaande link: Aanmelden_deelnemer_deelauto .

Twijfel je nog?

Ook vanuit de organisatie krijg je extra flexibiliteit. Na de eerste periode van 3 maanden, heb je een opzegtermijn van 1 maand. Probeer het eens uit met het 3 maanden probeerabonnement.

Wat kost autodelen?

Autodelen 003 800Hierbij de mogelijke abonnementsvormen:

Het probeerabonnement

  • 3 maanden € 25 per maand met 6 uur rijtegoed
  • € 0,30 per km
  • Ben je meer uren op pad in de maand dan betaal je € 4 per uur.
  • Na 3 maanden kies je voor een van de onderstaande abonnementen of kun je opzeggen.

Je mag ook meteen al kiezen voor een van deze abonnementen:

  • Basis:         € 10 p mnd | € 5,- per uur | € 0,35 per km
  • Voordeel:    € 30 p mnd | € 3,70 per uur | € 0,29 per km
  • Plus:          € 60 p mnd | € 2,75 per uur | € 0,24 per km

Gebruik je de auto voor een groot deel van de dag? Daar heb je het dagtarief voor en dan betaal je 10x het uurtarief.

Voor huisgenoten hebben we het ‘huisgenotenabonnement’ van €5 per maand.
Alle tarieven zijn inclusief opladen van de elektrische auto (en natuurlijk onderhoud en reparatie). Bij schade die jij hebt veroorzaakt, geldt een eigen risico van € 300.
MobiGo is zelf een coöperatie. Daar kun je lid van worden waarmee je korting krijgt op je gebruik. Meer weten? Kijk op www.MobiCoop.nl

Meer informatie nodig?

Mail ons op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor vragen of meer informatie.