Autodelen 001 800

Update 13 september 2021:
De eerste deelauto is in gebruik genomen!

Aanmelden als abonnementhouder voor de deelauto kan vanaf nu.

De eerste deelauto in Maarn is in gebruik genomen. Verschillende inwoners hebben zich al aangemeld en kunnen op weg. De standplaats op dit moment is bij de Twee Marken aan de Tromplaan.

Aanmelden kan heel eenvoudig vanaf bijgaande link: Aanmelden_deelnemer_deelauto .

Het autodelen doen we lokaal, in Maarn & Maarsbergen samen met elkaar. We maken gebruik van auto's, kennis en het platform van Samen Slim Rijden Zeist en MobiGo. Daarom zie je die namen ook voorbij komen als je je meldt als abonnementhouder.
Samen maken we er onze deelauto van. Als jij rijdt, is het jouw auto.

Als je je hebt aangemeld kun je via de gebruikers-app de auto reserveren. Je kunt 50 reserveringen vooruit maken. De beschikbaarheid kan soms beperkt zijn zolang we nog maar één deelauto hebben. De deelnemers stemmen dat onder elkaar af via een WhatsApp groep. Samen proberen we een beetje flexibel te zijn als dat kan. In geval van nood zijn ook de auto's in Austerlitz te reserveren (4 km afstand) of lenen de deelnemers een andere auto aan elkaar uit.

Autodelen 004 800Waarom autodelen?

Staat jouw auto ook best vaak ongebruikt voor de deur? Of heb je geen auto, maar zou je er af en toe wel eentje willen gebruiken?

Misschien is autodelen dan iets voor jou! Door een auto te delen, vermijden we onnodig autobezit, besparen we kosten, gaan we zuiniger om met grondstoffen en rijden we bewuster. Stilstaande auto's zorgen ook nog eens voor parkeerdruk. 

Twijfel je nog?

Ook vanuit de organisatie krijg je extra flexibiliteit. De reguliere opzegtermijn van 3 maanden, verkorten we naar 1 maand. Zodat je gewoon weer op kunt zeggen mocht het autodelen toch niet bij je passen.

Samenwerking

Autodelen 003 800Maarn Maarsbergen Natuurlijk en Heuvelrug Energie hebben de handen inéén geslagen en de ervaring opgezocht van Samen Slim Rijden Zeist. Zij hebben al 15 deelauto’s operationeel!

De eerste interessepeiling leverde veel informatie met bijna 100 ingevulde enquêtes. En op donderdag 8 juli 2021 was er een online gespreksavond over de mogelijkheden om deelauto's te plaatsen in Maarn en Maarsbergen. 

Van start met een eerste auto

Uit de gespreksavond en de ingevulde enquêtes bleek voldoende belangstelling om met de eerste deelauto te starten! 
Omdat een laadpaal nodig is per beoogde standplaats, start de eerste deelauto niet 100% elektrisch, maar hybride. De gemeente staat positief tegenover dit project en denkt met ons mee over een definitieve parkeerplaats met laadpaal.
Deze eerste hybride auto is dus een tussenstap om snel van start te kunnen met de eerste deelnemers. Het systeem werkt beter met meerdere deelauto’s in Maarn-Noord, Maarn-Zuid en Maarsbergen én we willen graag naar 100% elektrisch toe.

Wat kost autodelen?

Hierbij de mogelijke abonnementsvormen:

  • Basis:         € 10 p mnd | € 4,75 per uur | € 0,30 per km
  • Voordeel:    € 30 p mnd | € 3,50 per uur | € 0,20 per km
  • Plus:          € 60 p mnd | € 2,50 per uur | € 0,15 per km

Gebruik je de auto voor een groot deel van de dag? Het dagtarief is € 47,50 / € 37,50 / € 30 voor de verschillende abonnementen.

Dankzij subsidie van de gemeente hoeven de eerstvolgende 20 deelnemers (vanaf 1 november) die kiezen voor het voordeelabonnement, geen abonnementsbijdrage te betalen over de eerste 3 maanden en krijgen daar bovenop € 100 rijtegoed. Totaal dus een voordeel van 3 x € 30 + € 100 = € 190 !
Alle tarieven zijn inclusief opladen van de elektrische auto en benzinekosten bij de hybride auto.

Meer informatie nodig?

Mail ons op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor vragen of meer informatie.