MaarnWijzerDiverse activiteiten van MMN worden in samenwerking met MaarnWijzer georganiseerd. U kunt op de site van MaarnWijzer nog meer cursussen vinden.

 

Het historische complex van Oranjerie, kassen, moestuin en boomgaard
van landgoed Maarsbergen
 :
Zaterdag 2  juni was een drukke dag voor MMN, want ‘s middags waren we uitgenodigd door Gonda Laporte voor een rondleiding in de historische tuin en kas van Kasteel Maarsbergen. In februari had Gonda in de Twee Marken het verhaal van haar vader over het historische tuinencomplex en kas van voor de 2de wereldoorlog vertelt.

Op zaterdag 2 juni hebben 11 belangstellenden een heerlijke en boeiende wandeling gemaakt met Jolande Blom, natuurgids IVN Heuvelrug en Kromme Rijn, over de Koeheuvels, langs het oude station Maarn en de zandafgraving, ’t Hoogt en de Hoekenkamp.

Op 7 maart 2018 hebben Anco Colijn en Leendert van der Velden, bieden natuurgidsen van IVN Heuvelrug en Kromme Rijngebied, ons laten zien welke amfibieën en reptielen op de Utrechtse Heuvelrug leven.

Op woensdagavond 7 februari jl. kwamen ruim 20 dorpsbewoners luisteren naar een boeiende lezing van Gonda Laporte over het historische moestuincomplex van Kasteel Maarsbergen van voor de 2de wereldoorlog.

Zaterdagmorgen 7 oktober 2017 gaf Bert Tolsma, natuurgids IVN Heuvelrug en Kromme Rijngebied, in het prachtige Kombos de excursie van MMN minicursus paddenstoelen.

Bloeiende bermen door Harry Kerver

Op 16 en 20 mei heeft Harry Kerver de minicursus ‘bloeiende bermen’ gegeven. Harry is een bevlogen veldbioloog en natuurgids bij IVN Heuvelrug en Kromme Rijn. Hij heeft voorafgaand aan deze minicursus de bermen van Maarn goed bekeken en volgens zijn zeggen is Maarn een keurig dorp met netjes gemaaide bermen.