MaarnWijzerDiverse activiteiten van MMN worden in samenwerking met MaarnWijzer georganiseerd. U kunt op de site van MaarnWijzer nog meer cursussen vinden.

 

Ridder Fulco kindernatuurpad in Maarn

Het Ridder Fulco kindernatuurpad is op 7 juni 2023 door wethouder Anouk Haaxma samen met een Ridder en jonkvrouw op 7 juni officieel geopend!
Op dit pad ga je als Ridder Fulco op avontuur en kan je allerlei opdrachten doen. Op zoek naar dieren en bomen, op je blote voeten ‘door het moeras’, riddersoep maken, zwaardvechten, van alles en nog wat! Dit natuurpad is vrij toegankelijk wanneer en zo vaak als je zelf zin hebt.

Lees hier meer : Ridder Fulco kindernatuurpad in Maarn

20220213 Verslag landschapexursie 800 001Op zondag 13 februari 2022 meldden zich 2 x 18 deelnemers bij het Tuindorp

Het aantal aanmeldingen heeft ons verrast en vanwege de corona hebben we ruim 25 mensen moeten teleurstellen. De gidsen waren Marie van Rhenen en Gerda Schregardus. De meeste deelnemers kwamen uit Maarn en Maarsbergen. Ook waren er belangstellenden b.v. uit Alphen aan de Rijn, Doorn, Utrecht. Deze landschapsexcursie vertelt het verhaal van Maarn.

 

 

 

Het historische complex van Oranjerie, kassen, moestuin en boomgaard
van landgoed Maarsbergen
 :
Zaterdag 2  juni was een drukke dag voor MMN, want ‘s middags waren we uitgenodigd door Gonda Laporte voor een rondleiding in de historische tuin en kas van Kasteel Maarsbergen. In februari had Gonda in de Twee Marken het verhaal van haar vader over het historische tuinencomplex en kas van voor de 2de wereldoorlog vertelt.

Op zaterdag 2 juni hebben 11 belangstellenden een heerlijke en boeiende wandeling gemaakt met Jolande Blom, natuurgids IVN Heuvelrug en Kromme Rijn, over de Koeheuvels, langs het oude station Maarn en de zandafgraving, ’t Hoogt en de Hoekenkamp.

Op 7 maart 2018 hebben Anco Colijn en Leendert van der Velden, bieden natuurgidsen van IVN Heuvelrug en Kromme Rijngebied, ons laten zien welke amfibieën en reptielen op de Utrechtse Heuvelrug leven.

Op woensdagavond 7 februari jl. kwamen ruim 20 dorpsbewoners luisteren naar een boeiende lezing van Gonda Laporte over het historische moestuincomplex van Kasteel Maarsbergen van voor de 2de wereldoorlog.

Zaterdagmorgen 7 oktober 2017 gaf Bert Tolsma, natuurgids IVN Heuvelrug en Kromme Rijngebied, in het prachtige Kombos de excursie van MMN minicursus paddenstoelen.