MaarnWijzerDiverse activiteiten van MMN worden in samenwerking met MaarnWijzer georganiseerd. U kunt op de site van MaarnWijzer nog meer cursussen vinden.

 

Ridder Fulco kindernatuurpad in Maarn

Het Ridder Fulco kindernatuurpad is op 7 juni 2023 door wethouder Anouk Haaxma samen met een Ridder en jonkvrouw op 7 juni officieel geopend!
Op dit pad ga je als Ridder Fulco op avontuur en kan je allerlei opdrachten doen. Op zoek naar dieren en bomen, op je blote voeten ‘door het moeras’, riddersoep maken, zwaardvechten, van alles en nog wat! Dit natuurpad is vrij toegankelijk wanneer en zo vaak als je zelf zin hebt.

Lees hier meer : Ridder Fulco kindernatuurpad in Maarn

Zoals altijd hadden Jeltje en Annelies weer iets leuks gevonden om te bezoeken. Dit keer was het de tuin 'De Nieuwe Weg' in Doorn van de familie Schoberg geworden. We verzamelden bij het Dorpshuis in Maarn waarna we fijn met elkaar meereden. We werden hartelijk ontvangen met koffie, thee en drie soorten caketaarten (door Anneke Preenen gebakken).

Terwijl we onze koffie en thee opdronken vertelde onze gastvrouw de geschiedenis van de koop van het huis en de tuin tot nu toe. Daarna kregen we al wandelend uitleg over de zeer oude bomen en prachtig bloeiende struiken, waaronder ook mooie witte rozen die weerspiegelden in het water. Ze kende alle planten bij naam, waarbij een mevrouw uit Maarsbergen haar soms aanvulde. Tot slot kwamen we bij de moestuin waar allerlei kruiden en groenten groeiden.

Toen we via verschillende doorkijkjes weer bij het huis terugkwamen, stonden de koffie en de thee wederom klaar en hebben we de foto's van de restauratie van het huis en de tuin bekeken. We konden ook iets kopen in het winkeltje. Zo hadden we dankzij de organisatie van Jeltje en Annelies een mooie avond. Wij kijken weer uit naar de boottocht van 28 juni a.s. en hopen dat we hetzelfde mooie weer hebben als op deze avond.

door: Tine Koppenaal, Tine Das en Corrie Vermeer