MaarnWijzerDiverse activiteiten van MMN worden in samenwerking met MaarnWijzer georganiseerd. U kunt op de site van MaarnWijzer nog meer cursussen vinden.

 

Ridder Fulco kindernatuurpad in Maarn

Het Ridder Fulco kindernatuurpad is op 7 juni 2023 door wethouder Anouk Haaxma samen met een Ridder en jonkvrouw op 7 juni officieel geopend!
Op dit pad ga je als Ridder Fulco op avontuur en kan je allerlei opdrachten doen. Op zoek naar dieren en bomen, op je blote voeten ‘door het moeras’, riddersoep maken, zwaardvechten, van alles en nog wat! Dit natuurpad is vrij toegankelijk wanneer en zo vaak als je zelf zin hebt.

Lees hier meer : Ridder Fulco kindernatuurpad in Maarn

Jos Rademakers had de leiding van de jaarlijkse fietstocht op vrijdag 20 juni. De tocht ging dit jaar van Maarn via de Buurtsteeg en het nieuwe fietspad door het Breeveen langs Leersum naar Amerongen.

Daarbij werd een deel van het nieuwe Let de Stigterpad gevolgd. Na een stevige klim naar Amerongen ging het over de dijk richting Wijk bij Duurstede. Een landweg bracht de fietsers naar Overlangbroek. Na een picknick achter het witte kasteel ging het gezelschap via de Buurtweg langs restaurant Sandenburg en over de Maarsbergseweg, waar nog even stevig moest worden geklommen. Langs het poortgebouw trok de karavaan richting Maarsbergen, doch sloeg het linksaf om via de Maarnse Grindweg om even na half elf bij De Twee Marken terug te keren. Hieronder enkele foto’s van deze tocht.

    
Reisleider Jos verwelkomt enige fietsers                 Er wordt stevig geklommen!                

    
Picknick met brood en wijn                 De avond valt
               

(Opmerking van de redactie: Dit zijn slechts enkele van de prachtige serie foto’s die Max van deze fietstocht gemaakt heeft).

Met dank aan Wim Arendsen en aan Jos Rademakers voor de organisatie en de begeleiding van deze prachtige fietstocht.

door : Max Lerk