MaarnWijzerDiverse activiteiten van MMN worden in samenwerking met MaarnWijzer georganiseerd. U kunt op de site van MaarnWijzer nog meer cursussen vinden.

 

Ridder Fulco kindernatuurpad in Maarn

Het Ridder Fulco kindernatuurpad is op 7 juni 2023 door wethouder Anouk Haaxma samen met een Ridder en jonkvrouw op 7 juni officieel geopend!
Op dit pad ga je als Ridder Fulco op avontuur en kan je allerlei opdrachten doen. Op zoek naar dieren en bomen, op je blote voeten ‘door het moeras’, riddersoep maken, zwaardvechten, van alles en nog wat! Dit natuurpad is vrij toegankelijk wanneer en zo vaak als je zelf zin hebt.

Lees hier meer : Ridder Fulco kindernatuurpad in Maarn

Op zaterdag 1 november kwamen weer ongeveer twintig landschapsbeheerders bijeen om bij De Kolk in Maarbergen aan het werk te gaan.

De Koffie

Er kwam een spontaan mailtje van Marc van Pelt en Virga Lipman: 'Zullen wij koffie zetten, dan bakken we gelijk even een taart (fantastisch)'. Dus snel onze trouwe Jeltje gebeld, die was dus nu een keertje vrij. We kregen op dezelfde ochtend ook nog een aanbod van de bewoners achter De Kolk, de stoelen stonden al bij de kachel, warm en hartverwarmend allemaal! Bovendien kwam mevrouw Prins nog met oliebollen, die waren heerlijk. Het moge duidelijk zijn dat we zo steeds meer vrijwilligers krijgen !!!!!!!!

Het weer

In de ochtend viel er eerst wat lichte regen maar het werd al snel droog en lichter. Daardoor werd het aangenaam om te werken. Al snel gingen de jassen uit en zagen we korte mouwen en bezwete koppen.

 

 

Het werk

Bij de kleine kolk is er veel werk verzet, diverse wilgen en elzen geknot, zodat er weer veel licht op het water kan komen wat weer gunstig is voor de kamsalamander (de modderkoning), de mascotte van de vereniging Maarn-Maarsbergen Natuurlijk. Verder hebben we langs het pad diverse struiken teruggesnoeid voor verjonging en meer licht. Aan de spoorkant is een fraai nieuw pad in ontwikkeling, zodat een rondje lopen bij de kolk veel spannender gaat worden en men niet meer langs de kale spoorrails hoeft te lopen. Maar daar moet nog wel wat werk gedaan worden, wat wij wellicht kunnen laten doen door Landschapsbeheer Utrecht.

door: Kees van Lambalgen