MaarnWijzerDiverse activiteiten van MMN worden in samenwerking met MaarnWijzer georganiseerd. U kunt op de site van MaarnWijzer nog meer cursussen vinden.

 

Ridder Fulco kindernatuurpad in Maarn

Het Ridder Fulco kindernatuurpad is op 7 juni 2023 door wethouder Anouk Haaxma samen met een Ridder en jonkvrouw op 7 juni officieel geopend!
Op dit pad ga je als Ridder Fulco op avontuur en kan je allerlei opdrachten doen. Op zoek naar dieren en bomen, op je blote voeten ‘door het moeras’, riddersoep maken, zwaardvechten, van alles en nog wat! Dit natuurpad is vrij toegankelijk wanneer en zo vaak als je zelf zin hebt.

Lees hier meer : Ridder Fulco kindernatuurpad in Maarn

Zaterdag 31 januari 209 zijn we met acht mannen en vrouwen naar de Arkemheense polder getrokken. Het was mooi weer, maar erg koud. Eerst zijn we bij Nijkerk aan het water wezen kijken.

Daar zaten heel veel smienten en op de paaltjes wat aalscholvers. Een paar Canadese ganzen vlogen over. Aan de andere kant van de weg bij het gemaal staken fazanten de weg over. In het water zaten wintertalingen, tafeleenden, nonnetjes en een brilduikertje.

Op de terugweg zagen we in het riet baardmannetjes. Voor sommigen onder ons was dit de eerste kennismaking met deze mooie vogels. Ook vlogen er drie grote zilverreigers aan de overkant. Kleine zwanen hebben we niet gezien. Een groepje kramsvogels ging steeds voor de auto uit aan de kant zitten. Aan een weg in de polder zaten links bij het water krakeenden op het ijs, zie de foto.

Rechts zaten een eindje verder wulpen en tureluurs en nog wat ander spul. Het was niet duidelijk te zien; we dachten dat het een bosruiter was. Daarna zijn we weer huiswaarts gegaan. Kortom, het was een leerzame, gezellige excursie. Degenen die niet zijn mee geweest hebben heel veel gemist. Misschien de volgende keer?. Jos Rademakers, hartelijk bedankt voor deze gezellige excursie.

door: Wilma Booij