MaarnWijzerDiverse activiteiten van MMN worden in samenwerking met MaarnWijzer georganiseerd. U kunt op de site van MaarnWijzer nog meer cursussen vinden.

 

Ridder Fulco kindernatuurpad in Maarn

Het Ridder Fulco kindernatuurpad is op 7 juni 2023 door wethouder Anouk Haaxma samen met een Ridder en jonkvrouw op 7 juni officieel geopend!
Op dit pad ga je als Ridder Fulco op avontuur en kan je allerlei opdrachten doen. Op zoek naar dieren en bomen, op je blote voeten ‘door het moeras’, riddersoep maken, zwaardvechten, van alles en nog wat! Dit natuurpad is vrij toegankelijk wanneer en zo vaak als je zelf zin hebt.

Lees hier meer : Ridder Fulco kindernatuurpad in Maarn

Op 12 februari 2009 om 16:00 was er weer een bijeenkomst voor kinderen in de bibliotheek. Deze keer in het kader van het Dassenproject.

De vereniging Maarn-Maarsbergen Natuurlijk organiseert deze projecten in samenwerking met de bibliotheek. De medewerkers van de bibliotheek zorgen bij deze projecten voor een leestafel met documentatie over het gekozen onderwerp. De kinderen zelf zorgen voor vaak verrassende en mooie tekeningen, verhalen en werkstukjes over het onderwerp. Deze inzendingen worden beoordeeld en de beste bijdragen krijgen een prijs.

De heer Tom Meijer, bioloog uit Amerongen, die dassen als hobby heeft, vertelde van alles over deze schuwe nachtdieren die ook bij ons op de Heuvelrug nog steeds voorkomen. Er waren 8 kinderen en 2 volwassenen die deze bijzonder interessante middag bijwoonden, evenals een aantal meegekomen ouders.

In een artikeltje met foto in De Kaap over dit project van MMN lezen we over Frans Laporte, de jongste deelnemer. Hij kreeg voor zijn prachtige werkstuk over dassen, dat hij samen met zijn zus Anna maakte, een beloning. Van Jeltje Bijleveld mocht hij kiezen uit prijzen zoals puzzels, boeken en andere spellen. Hij koos voor een bike fun toeter om overstekende dassen te kunnen waarschuwen.

door: Jeltje Bijleveld