MaarnWijzerDiverse activiteiten van MMN worden in samenwerking met MaarnWijzer georganiseerd. U kunt op de site van MaarnWijzer nog meer cursussen vinden.

 

Ridder Fulco kindernatuurpad in Maarn

Het Ridder Fulco kindernatuurpad is op 7 juni 2023 door wethouder Anouk Haaxma samen met een Ridder en jonkvrouw op 7 juni officieel geopend!
Op dit pad ga je als Ridder Fulco op avontuur en kan je allerlei opdrachten doen. Op zoek naar dieren en bomen, op je blote voeten ‘door het moeras’, riddersoep maken, zwaardvechten, van alles en nog wat! Dit natuurpad is vrij toegankelijk wanneer en zo vaak als je zelf zin hebt.

Lees hier meer : Ridder Fulco kindernatuurpad in Maarn

Voor deze tocht was de inschrijving al vroeg vol geboekt met als gevolg: een wachtlijst. Voor ons persoonlijk betekende dat, toen er twee afmeldingen waren, dat we toch op het nippertje mee konden en dat werd gewaardeerd!

Het nuttige met het aangename voegend werden alle auto,s goed gevuld met medepassagiers waarbij er al snel een gezellige uitwisseling van weetjes ontstond, tevens een goede gelegenheid om mededorpsbewoners beter te leren kennen.

Bij aankomst in Ankeveen maakte de dreigende wolkenlucht en kille wind plaats voor een voorzichtig zonnetje, niet te versmaden bij een tocht over water. De ontvangst in het gebouw van de Ankeveense IJsclub met warme koffie en thee was prima voor elkaar en aansluitend werden we naar een platte schuit geloodst met bankjes voor ± 25 personen, bewapend met verrekijkers.

De vergezichten waren prachtig en de bijzondere bloemen langs de oever zoveel als mogelijk benoemd of opgezocht in een 'wilde bloemen gids'. Regelmatig werd de boot stilgelegd zodat de gids dhr. Ockhuyzen ons kon vertellen over de geschiedenis van de streek, wijzen op specifieke bezienswaardigheden van bodem-, waterplanten en de vogels zoals de nijlgans, rietzanger, purperreiger, tjif-tjaf en de aalscholver. Voor ijsvogels zijn broedwallen gemaakt maar dit mooie vogeltje liet zich helaas niet zien.

Dat de vaartocht interessant en leuk was hebben in het bijzonder de aanwezige kinderen bewezen door muisstil te kijken en te luisteren. Al met al, een heel geslaagde en leerzame ochtend, met dank aan de organisatoren en de gids & zoon.

door: Hans en Marjolein van der Valk