MaarnWijzerDiverse activiteiten van MMN worden in samenwerking met MaarnWijzer georganiseerd. U kunt op de site van MaarnWijzer nog meer cursussen vinden.

 

Ridder Fulco kindernatuurpad in Maarn

Het Ridder Fulco kindernatuurpad is op 7 juni 2023 door wethouder Anouk Haaxma samen met een Ridder en jonkvrouw op 7 juni officieel geopend!
Op dit pad ga je als Ridder Fulco op avontuur en kan je allerlei opdrachten doen. Op zoek naar dieren en bomen, op je blote voeten ‘door het moeras’, riddersoep maken, zwaardvechten, van alles en nog wat! Dit natuurpad is vrij toegankelijk wanneer en zo vaak als je zelf zin hebt.

Lees hier meer : Ridder Fulco kindernatuurpad in Maarn

Het jaar 2009 was het jaar van de egel en daarom was er een Egelproject voor de jeugd in de Maarnse Bibliotheek in samenwerking met Maarn-Maarsbergen Natuurlijk.

Omstreeks deze tijd van het jaar slapen de egels nog, maar als ze wakker waren geweest hadden ze heel wat bijzonders kunnen zien. Er waren tekeningen, werkstukken en ook spannende verhalen waarin de egel een hoofdrol speelde. De Maarnse en Maarsbergse jeugd maakte ook prachtige egels van papier, klei, touwtjes en zelfs lucifers. Zoals de basisschool De Meent, die veel had vervaardigd en ingeleverd. Alle kleurige kunstige uitingen staan nog steeds in de Bibliotheek op een opvallende plaats en aangevuld met egelboeken geeft het een compleet beeld. En vanzelfsprekend werd het werk beloond met enkele Maarn-Maarsbergen Natuurlijk prijzen.

Roel Kreeft van de Egelopvang Abcoude vertelde over de egel en de aanwezige 21 kinderen en enkele ouders luisterden aandachtig. Ze waren niet bang om het aanwezige egeltje (opgezet, zodat ze niet gestoord hoefde te worden in de slaap) te aaien. Ook waren er vele vragen, want iedereen had wel eens een egel in het echt gezien. Daarna kon er nog een echte 'egellampion' worden gemaakt. Van een leeg melkpak, karton met egeltekening, prikpen, schaar, spannende papieren kleurtjes en lijm werden fraaie voorbeelden gemaakt. Allen gingen met een fraaie 'egellampion' naar huis!

Met dank aan de bibliotheek voor alle medewerking, de dames Atie Klaver en haar assistente van het RCM (Regionaal Centrum voor Natuur en Milieu Communicatie) en Jeltje Bijleveld voor haar coördinatietaken voor Maarn-Maarsbergen Natuurlijk, werd deze leuke middag voor de jeugd tegen half zes afgesloten.

door: Erdi Burema