MaarnWijzerDiverse activiteiten van MMN worden in samenwerking met MaarnWijzer georganiseerd. U kunt op de site van MaarnWijzer nog meer cursussen vinden.

 

Ridder Fulco kindernatuurpad in Maarn

Het Ridder Fulco kindernatuurpad is op 7 juni 2023 door wethouder Anouk Haaxma samen met een Ridder en jonkvrouw op 7 juni officieel geopend!
Op dit pad ga je als Ridder Fulco op avontuur en kan je allerlei opdrachten doen. Op zoek naar dieren en bomen, op je blote voeten ‘door het moeras’, riddersoep maken, zwaardvechten, van alles en nog wat! Dit natuurpad is vrij toegankelijk wanneer en zo vaak als je zelf zin hebt.

Lees hier meer : Ridder Fulco kindernatuurpad in Maarn

Een boeiend verhaal met prachtige beelden van de 'stork', de Engelse naam voor deze grote vogel. Gelukkig is door de inzet van de Vogelbescherming Nederland en vele vrijwilligers als de heer Kees Vos heel veel werk verricht om het aantal broedparen flink te laten toenemen.

In 2008 waren er al zo’n 700 broedparen terwijl er in 1995 er nog slechts 300 werden genoteerd.

Tegenwoordig is er via www.ooievaars.eu en de stichting STORK (STichting Ooievaars Research & Knowhow) veel te zien op internet. De eerste broedverrichtingen van 2010 kunnen al weer worden gevolgd via op nesten geplaatste webcams.

Kees Vos werd als ex KLM vlieger al in zijn jeugd gefascineerd door de ooievaars die hij vanuit zijn slaapkamerraam in Schoonhoven kon zien vliegen. Er was een goede opkomst in de lokale Bibliotheek, meer dan 20 mensen bezochten deze interessante lezing en aldaar mochten wij genieten van de bevlogenheid van een echte ooievaarkenner.