MaarnWijzerDiverse activiteiten van MMN worden in samenwerking met MaarnWijzer georganiseerd. U kunt op de site van MaarnWijzer nog meer cursussen vinden.

 

Ridder Fulco kindernatuurpad in Maarn

Het Ridder Fulco kindernatuurpad is op 7 juni 2023 door wethouder Anouk Haaxma samen met een Ridder en jonkvrouw op 7 juni officieel geopend!
Op dit pad ga je als Ridder Fulco op avontuur en kan je allerlei opdrachten doen. Op zoek naar dieren en bomen, op je blote voeten ‘door het moeras’, riddersoep maken, zwaardvechten, van alles en nog wat! Dit natuurpad is vrij toegankelijk wanneer en zo vaak als je zelf zin hebt.

Lees hier meer : Ridder Fulco kindernatuurpad in Maarn

Locatie.

Wij waren deze maal aan het werk in de buurt van de Planetenbaan. Ondanks een aantal afmeldingen was er toch sprake van een behoorlijke opkomst op deze eerste werkdag in november. Ook onze voorzitter Geert Kappe kwam poolshoogte nemen.

Het weer.

Terwijl Brabant en Limburg de natste dag van het jaar beleefden, konden wij werken met prachtig droog weer bij een fantastische (bijna te hoge) temperatuur.

De koffie.

Hanna Klaassen verzorgde vandaag de koffie en Virga Lipman kwam met de beroemde Maarsbergse appeltaart, vandaar wellicht de grote opkomst!

Het werk.

Wij hebben een rij knotelzen aangepakt. Zoals vroeger vaak de gewoonte was, zijn deze als afscheiding tussen twee weilanden aangeplant. Ongeveer vijf jaar geleden waren deze bomen voor het laatst geknot. Ze hadden al weer een behoorlijke pruik, heel geschikt om met de handzaag te behandelen zoals Douwe de Bruijn op de foto hiernaast laat zien.

Bijzonderheden.

In de boerderij konden wij genieten van koffie met appelgebak. Dit is weer een boerderij die gaat verdwijnen, zodat er een einde is gekomen aan een eeuwenoude agrarische activiteiten in dit gebied. Er liggen inmiddels plannen voor woningen of landhuizen op dit terrein klaar.

door: Cees van Lambalgen