MaarnWijzerDiverse activiteiten van MMN worden in samenwerking met MaarnWijzer georganiseerd. U kunt op de site van MaarnWijzer nog meer cursussen vinden.

 

Ridder Fulco kindernatuurpad in Maarn

Het Ridder Fulco kindernatuurpad is op 7 juni 2023 door wethouder Anouk Haaxma samen met een Ridder en jonkvrouw op 7 juni officieel geopend!
Op dit pad ga je als Ridder Fulco op avontuur en kan je allerlei opdrachten doen. Op zoek naar dieren en bomen, op je blote voeten ‘door het moeras’, riddersoep maken, zwaardvechten, van alles en nog wat! Dit natuurpad is vrij toegankelijk wanneer en zo vaak als je zelf zin hebt.

Lees hier meer : Ridder Fulco kindernatuurpad in Maarn

Op een mooie lentezaterdag 12 maart stonden we dit keer met een heel select gezelschap van maar 12 personen paraat. Met koffie door Nel zelf gezet en grote koeken van de PLUS startten we traditiegetrouw om half tien op het 5 Meiplein.

Nel had een broer meegenomen. Een raadslid van D66 die in Doorn woont, was er ook bij. Onze oudste dochter deed voor het eerst mee. Margreet en Gert Woudsma, Jaap de Bruijn en Jan Prins waren er als zeer trouwe deelnemers. De laatste keer was een jaar geleden; we hadden namelijk de oktober-beurt overgeslagen. Er lag daarom nu onvoorstelbaar veel zwerfvuil. Door ons kleine aantal mensen hebben we alleen de hotspots kunnen doen: de Amersfoortseweg tussen Quatre-Bras en SBI en de Woudenbergseweg tussen de Maarnse Grindweg en het centrale kruispunt bij de kerk, inclusief de op- en afritten van de snelweg.

Heel wat wegen hebben we ongemoeid moeten laten. Iedereen vertrok voldaan na zo'n twee uur rapen; de bermen zien er dan toch weer fris en fruitig uit en je krijgt complimenten van passanten gratis erbij! We hopen dat de volgende keer er als vanouds meer dan twintig zullen zijn: houd de berichten in de gaten en neem ook een vriend of kennis mee. Het is voor het goede doel en voor de gezelligheid!

door: Bertjan Sneller, mede namens Nel ter Kuile en Jan Egbers