MaarnWijzerDiverse activiteiten van MMN worden in samenwerking met MaarnWijzer georganiseerd. U kunt op de site van MaarnWijzer nog meer cursussen vinden.

 

Ridder Fulco kindernatuurpad in Maarn

Het Ridder Fulco kindernatuurpad is op 7 juni 2023 door wethouder Anouk Haaxma samen met een Ridder en jonkvrouw op 7 juni officieel geopend!
Op dit pad ga je als Ridder Fulco op avontuur en kan je allerlei opdrachten doen. Op zoek naar dieren en bomen, op je blote voeten ‘door het moeras’, riddersoep maken, zwaardvechten, van alles en nog wat! Dit natuurpad is vrij toegankelijk wanneer en zo vaak als je zelf zin hebt.

Lees hier meer : Ridder Fulco kindernatuurpad in Maarn

Het was een dag met veel regenbuien, maar we hoopten dat we er met een paar korte buien vanaf zouden komen. Het begon inderdaad hoopvol. Jeltje Bijleveld, Boudewien van Notten en ik wachtten de kinderen die zich aangemeld hadden op bij de parkeerplaats aan de Maarnse Grindweg. We fietsten naar een van de toegangswegen naar Huis te Maarn.

Daar begonnen we met een jachttikspelletje en al rennend kwamen we op een centrale plek in het bos waar mevrouw R. van Notten vertelde over de jacht. Ze hield een enthousiast verhaal en liet allerlei geweien zien. Ze had ook een gewei waar een stroperslus omheen zat.

De kinderen hadden veel vragen en hadden zelf ook veel te vertellen. Helaas kwam toen de eerste bui over ons heen. En deze bui hield niet meer op. Op het programma stond nog een bezoek aan de herderin die een demonstratie zou geven met haar honden en schapen. Maar omdat de kinderen echt te koud werden werd besloten het programma te stoppen.

door: Coosje Bakker