MaarnWijzerDiverse activiteiten van MMN worden in samenwerking met MaarnWijzer georganiseerd. U kunt op de site van MaarnWijzer nog meer cursussen vinden.

 

Ridder Fulco kindernatuurpad in Maarn

Het Ridder Fulco kindernatuurpad is op 7 juni 2023 door wethouder Anouk Haaxma samen met een Ridder en jonkvrouw op 7 juni officieel geopend!
Op dit pad ga je als Ridder Fulco op avontuur en kan je allerlei opdrachten doen. Op zoek naar dieren en bomen, op je blote voeten ‘door het moeras’, riddersoep maken, zwaardvechten, van alles en nog wat! Dit natuurpad is vrij toegankelijk wanneer en zo vaak als je zelf zin hebt.

Lees hier meer : Ridder Fulco kindernatuurpad in Maarn

Er werd deze maal gewerkt aan de Griftdijk te Maarsbergen. Na een licht nachtvorstje werd het een stralende dag, met volop zon en in de loop van de ochtend temperaturen die aan lente deden denken. Kortom, heerlijk weer om buiten te zijn!

Er waren meer dan twintig werkers komen opdagen onder wie drie nieuwe. Jeltje verzorgde de koffie en Virga kwam met de inmiddels beroemde 'Meersbargse appeltaart'. Dit smaakte allemaal geweldig.

Wat kunnen die knotwilgen toch enorm hard groeien. Vier jaar geleden, op 3 november 2007, werden dezelfde bomen geknot en nu hadden ze al weer behoorlijk dikke takken. Het was echt zweten zo nu en dan maar dat kwam ook door het zeer fraaie weer. Tussen twee haakjes, het weer in Maarn kunt u volgen op het weerstation van Maarn, zie: www.weerstation-maarn.nl. We hebben in het totaal zo ongeveer 30 bomen geknot.

De volgende werkdag kunnen we hier voldoende vooruit; dat wordt dan op 17 december aanstaande van 9.00-12.30 uur op dezelfde plek aan het begin van de Grifdijk. Dan willen we het werk af maken en, bij gunstige wind en afgegeven vergunning, de takken verbranden.

door: Cees van Lambalgen