MaarnWijzerDiverse activiteiten van MMN worden in samenwerking met MaarnWijzer georganiseerd. U kunt op de site van MaarnWijzer nog meer cursussen vinden.

 

Ridder Fulco kindernatuurpad in Maarn

Het Ridder Fulco kindernatuurpad is op 7 juni 2023 door wethouder Anouk Haaxma samen met een Ridder en jonkvrouw op 7 juni officieel geopend!
Op dit pad ga je als Ridder Fulco op avontuur en kan je allerlei opdrachten doen. Op zoek naar dieren en bomen, op je blote voeten ‘door het moeras’, riddersoep maken, zwaardvechten, van alles en nog wat! Dit natuurpad is vrij toegankelijk wanneer en zo vaak als je zelf zin hebt.

Lees hier meer : Ridder Fulco kindernatuurpad in Maarn

Op maandag 30 september waren ruim 20 kinderen te gast bij de heer van Notten van het Landgoed Huis te Maarn. Wessel en Ruben doen daar verslag van:

Wij, Wessel en Ruben, gaan al een paar jaar mee met excursies.

Op het landgoed Huize Maarn waren we nog niet geweest. Maandag 30 september moesten we ons verzamelen bij het gemeentehuis. Op de fiets gingen we naar de Maarnse Grindweg met een grote groep kinderen. Daar stond meneer van Notten op ons te wachten. Hij bracht ons eerst bij een jeneverbesstruik en vertelde er over. Hij toonde ons plekken waar reeën sliepen. We hebben ook een ree gezien. We liepen dwars door het bos en we zagen een mierenhoop. Deze meneer kon veel vertellen over het landgoed en op het laatst zagen we een boom waar de bliksem ingeslagen was, ongeveer 10 jaar geleden. Het was heel interessant en we hopen dat er gauw weer zo'n excursie komt.

Ruben en Wessel.