MaarnWijzerDiverse activiteiten van MMN worden in samenwerking met MaarnWijzer georganiseerd. U kunt op de site van MaarnWijzer nog meer cursussen vinden.

 

Ridder Fulco kindernatuurpad in Maarn

Het Ridder Fulco kindernatuurpad is op 7 juni 2023 door wethouder Anouk Haaxma samen met een Ridder en jonkvrouw op 7 juni officieel geopend!
Op dit pad ga je als Ridder Fulco op avontuur en kan je allerlei opdrachten doen. Op zoek naar dieren en bomen, op je blote voeten ‘door het moeras’, riddersoep maken, zwaardvechten, van alles en nog wat! Dit natuurpad is vrij toegankelijk wanneer en zo vaak als je zelf zin hebt.

Lees hier meer : Ridder Fulco kindernatuurpad in Maarn

Met Jeltje op stap (een aanrader!)
Nadat Jeltje had geconstateerd dat iedereen aanwezig was, verlieten de auto’s met inzittenden de parkeerplaats bij De Twee Marken. Om precies 14.00 uur staken we met een comfortabele boot van wal. De gidsen stelden zich voor en gaven informatie over de omgeving. Het grootste deel van de vaartijd heb ik met andere deelnemers buiten op het benedendek doorgebracht waar interessante gesprekken ontstonden over ...... de natuur! Samen genoten we van een prachtig, indrukwekkend landschap met mooie boerderijen, huizen, schapen, koeien, wilde pony’s, paarden, enz. Vervolgens hebben we een wandeling gemaakt door een natuurgebied, dat ook toegankelijk is voor wandelaars vanuit Rhenen. Dat doen wij zeer zeker nog eens over: ontspannen de mooie, afwisselende natuur ervaren. De gids gaf uitleg over de problemen die er zijn t.a.v. hoog water, wilgengroei e.d. Bijzonder is dat er naast de veel voorkomende planten nl. distels, brandnetels, hondsdraf enz. ook het wilde mosterdplantje groeit. Wat op mijn netvlies staat is het beeld van de diverse vogels die je tegenkomt. Zoals een zwevende aalscholver, eenden, zwanen op hun broedplaatsen, de scholekster en holen van de oeverzwaluw. Wist u dat de Grebbeberg en de Wageningseberg indertijd één geheel vormden? De gids: 'Door de ijstijd en de weg die het water nam, zijn ze nu gescheiden'. Zoiets verneem je op een excursie van MMN onder leiding van Jeltje.
Kortom: alle lof voor MMN die deze excursie heeft mogelijk gemaakt. De mensen die ik gesproken heb - en dat waren er veel - waren zeer enthousiast.
Jeltje, bedankt voor de begeleiding. Je had ons allemaal als een moederkloek onder je vleugels.
Een goede dag geweest! Genoten! Bedankt Jeltje en MMN.

Groeten Wil Feskens-Wijgerde