MaarnWijzerDiverse activiteiten van MMN worden in samenwerking met MaarnWijzer georganiseerd. U kunt op de site van MaarnWijzer nog meer cursussen vinden.

 

Ridder Fulco kindernatuurpad in Maarn

Het Ridder Fulco kindernatuurpad is op 7 juni 2023 door wethouder Anouk Haaxma samen met een Ridder en jonkvrouw op 7 juni officieel geopend!
Op dit pad ga je als Ridder Fulco op avontuur en kan je allerlei opdrachten doen. Op zoek naar dieren en bomen, op je blote voeten ‘door het moeras’, riddersoep maken, zwaardvechten, van alles en nog wat! Dit natuurpad is vrij toegankelijk wanneer en zo vaak als je zelf zin hebt.

Lees hier meer : Ridder Fulco kindernatuurpad in Maarn

Op de dag dat de meteorologische zomer begon gingen we kersen eten in Cothen. Op deze langste dag van het jaar fietsten we met elf personen richting Doorn en vervolgens naar Cothen.

We reden op een bonte mengeling van fietssoorten. Variërend van mooie echte tourfietsen tot een vouwfiets en zelfs ook een elektrisch aangedreven fiets.

Deze 21e juni viel dit jaar op zondag. Om half twee zouden we starten. Maar het startsein was een flinke regenbui zodat het met schuilen begon. Er was zelfs één pessimist die naar huis ging om zijn regengolfkleding even te gaan halen. Maar na een kwartier werd het droog en zorgde deze langste dag van 2009 voor heel goed fietsweer zonder regen en met weinig wind. We gingen via de Maarnse berg naar het zuiden en reden als voorbereiding voor het kersen eten natuurlijk over de Pitte(n)steeg in Doorn. Langs Langbroek bereikten we Cothen en vonden daar het Fruitteeltbedrijf van Theo Vernooy op de Groenewoudseweg.

Er werden 4 soorten kersen gekocht. Grotere en kleinere. We leerden ook, dat als het steeltje van de kers groen (en niet bruin) en de vrucht glanzend was, we met in Nederland geoogste kersen hadden te maken. Deze kersen smaakten ons heerlijk. Dat er maar elf deelnemers meegingen kwam omdat het die dag ook Vaderdag was. Maar de vaders die mee zijn geweest hadden een prachtige fietstocht langs fietspaden, die je niet zomaar zou vinden.

Om 17.00 uur kwamen we weer terug in Maarn na een tochtje van in het totaal ongeveer 30 km die we met een snelheid van 14 km per uur aflegden. De persoon met de vouwfiets had het niet bepaald licht. We konden terug kijken op een heerlijke middag en hadden zelfs een deel van het Let de Stigter fietspad gereden.

door: Gerard Vogely